De meeste tweaks aan software zijn bedoelt om het beter te laten werken, of efficiënter, of soms om een bepaalde functionaliteit te benadrukken. Maar toen Apple Facetime iets aangepast had om een patent te omzeilen bracht dit een stroom van klachten met zich mee.
Vorig jaar verloor Apple een rechtszaak tegen VirnetX over de manier waarom gesprekken via Facetime afgehandeld werden. Er is weinig aandacht aan besteed, in tegenstelling tot het schoolpleingevecht tussen Apple en Samsung, maar het zorgde er voor dat de Amerikaanse computergigant Facetime moest aanpassen.
Voorheen ging de verbinding tussen twee Facetime-hebbende apparaten direct, zonder tussenkomst van Apple’s servers na de initiële kennismaking tussen beide. Daar bleek VirnetX al een patent op te hebben, en dus moest Apple hier omheen werken. Na April van dit jaar loopt alle Facetime-communicatie via schakelservers van Apple, en dit komt de kwaliteit niet ten goede.
Sindsdien heeft Apple een stormvloed aan klachten gehad volgens ArsTechnica. Gesprekken werden spontaan beëindigd, videobellen was blokkerig of soms zelfs helemaal niet mogelijk; kortom, de kwaliteit liep hard achteruit.
Dus voor iedereen die last heeft van haperende Facetime-verbindingen; dat is Apple’s schuld en zolang ze weigeren om licentiekosten te betalen aan VirnetX, zal het ook niet beter worden.
Wat een gierige lui ook, nergens voor willen betalen maar wel voor alles de hoofdprijs voor willen hebben. Wanneer snappen de mensen het nou eens?
130 miljard cash op de bank en te schraperig voor een licentie.
@Laue: Ze voelen zichzelf te geweldig denk ik om licenties af te nemen. I.p.v. gewoon toe te geven dat een ander hun al voor is geweest met een bepaalde patent komen ze met een belabberde alternatief.
Google/Apple maps verhaal hebben ze dus niks van geleerd.
Ach, Apple (het brave jongetje van de klas) kan altijd nog bij de regering aankloppen, mochten ze hun zin niet krijgen…