Apple werkt aan een elektrische auto

Impressie die waarschijnlijk niet verder van het eindresultaat af kan staan
De vierwieler van Apple komt eraan!

Na de eerste geruchten over Apple’s interesse in een EV, melden de Wall Street Journal én de Financial Times vandaag afzonderlijk van elkaar dat de autoplannen concreter zijn dan aanvankelijk werd gedacht. Een team van honderden Apple-medewerkers werkt momenteel aan een elektrische auto. Een vierwieler in de vorm van een zogenaamde minivan danwel crossover.

Project Titan

Intern zou de auto aangeduid worden als Project Titan. Echt veel concreets is er nog niet over bekend, wel weten bronnen aan de WSJ te melden dat de top van Apple in de afgelopen maanden heeft gesproken met contacten uit de auto-industrie. Denk aan materiaalleveranciers en bouwfaciliteiten. Onder meer Magna Steyr wordt genoemd als potentiële fabrikant – Apple is namelijk niet van plan zelf een assemblagelijn in te richten. Magna Steyr is gevestigd in Oostenrijk en bouwt onder meer de Mercedes G-Klasse en de Peugeot RCZ.

Het project wordt geleid door Steve Zadesky, een voormalig Ford-engineer, en Johann Jungwirth. Laatstgenoemde verliet in 2014 zijn baan als CEO van Mercedes-Benz Research & Development North America voor een topfunctie bij Apple. Ook Marc Newson is erbij betrokken, het kersverse designtalent op de payroll van Apple met een rijke geschiedenis in de autowereld. Apple-ceo Tim Cook zou een jaar geleden zijn goedkeuring voor het project hebben gegeven.

Gaat Apple’s iCar de weg op?

De vraag is nu in welke vorm dit autoproject gerealiseerd wordt. Komt de auto daadwerkelijk op de markt en krijgt Tesla er een geduchte concurrent bij, of wordt ‘ie vooral gebruikt om diverse onderdelen te testen/presenteren? Denk hierbij aan zaken als Apple CarPlay en nieuwe accutechnologieën. Het feit dat er een team van honderden mensen aan werkt, toont aan dat Apple serieus met het project bezig is, al duurt het waarschijnlijk nog enkele jaren voordat de auto gepresenteerd zal worden.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *