Apple werkt aan een waterdichte iPhone

Apple werkt aan een waterdichte iPhone
Er zijn al talloze waterdichte high-end smartphones op de markt, maar de toestellen van Apple kunnen ze nog steeds niet tegen vocht. Iets waar zomaar verandering in kan komen.

In een recente patentaanvraag van Apple wordt namelijk een methode uitgelicht om smartphone-componenten waterdicht te maken, in plaats van de gehele smartphone af te dichten voor water, zoals bijvoorbeeld het geval is bij de Samsung Galaxy S5. Apple beschrijft in het patent een hydrofobe coating die over de onderdelen wordt aangebracht, waardoor water geen schade meer kan aanrichten en alle componenten worden beschermd.

Op deze manier zouden er geen concessies gedaan hoeven te worden aan het ontwerp, wat bij andere waterdichte telefoons vaak wel het geval is. De vraag is of Apple het ooit gaat toepassen op de iPhone, en wanneer we het te zien krijgen. tot die tijd ben je met je iDevice aangewezen op waterdichte covers. (via AppleInsider)

4 reacties

  1. “In een recente patentaanvraag van Apple wordt namelijk een methode uitgelicht om smartphone-componenten waterdicht te maken, in plaats van de gehele smartphone af te dichten voor water, zoals bijvoorbeeld het geval is bij de Samsung Galaxy S5.”

    Ik snap niet waarom specifiek de S5 wordt aangehaald?

    “Op deze manier zouden er geen concessies gedaan hoeven te worden aan het ontwerp, wat bij andere waterdichte telefoons vaak wel het geval is.”

    Nog nooit gehoord van de Sony Xperia Z serie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *