Apple werkt aan iPhone die beter reageert in de regen

Apple werkt aan iPhone die beter reageert in de regen
De eerste stap is gezet, nu de volgende.

Van high-end smartphones mag je anno 2018 wel verwachten dat ze een IP68 certificatie hebben. Dit betekent dat het apparaat stof- en waterbestendig is. Ook de nieuwste iPhone XS (Max) beschikt over deze certificatie. De volgende stap is kijken hoe het apparaat optimaal kan functioneren in natte omstandigheden.

Apple is daar in elk geval druk mee bezig, zo blijkt uit een nieuw patent. Als er regendruppels op een touchscreen kletteren, dan heeft het display meer moeite om de juiste aanraking te registreren. Swipen of aanraken heeft soms geen effect als op hetzelfde moment druppels in aanraking met het display komen. Het patent, dat vandaag via de U.S. Patent and Trademark Office naar buiten is gekomen, verwijst naar Apple’s bevindingen over vingeraanrakingen in natte omstandigheden.

In het patent komen suggesties voorbij, waarbij het scherm in staat moet zijn om aanrakingen te onderscheiden. Dat een regendruppel geen vinger is en vice versa. Dit moet uiteindelijk niet alleen lekkerder werken voor de gebruiker in de toekomst, maar de processor hoeft ook minder na te denken in het registeren van aanrakingen. Dat komt uiteindelijk de batterij weer ten goede. Op dit moment is dit slechts een patent. Wanneer en of we deze technologie op de iPhones gaan zien is niet bekend. (via Appleinsider)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *