‘Apple werkt aan Macs en MacBooks met ARM-processor’

'Apple werkt aan Macs en MacBooks met ARM-processor'
Er wordt gehint dat Apple naast Intel-processoren, ook gebruik gaat maken van ARM-techniek.

De Franse site MacBidouille, die bekend staat als een notoire geruchtenverspreider, bericht dat Apple diverse systemen met ARM-processors aan het testen is. Het zou gaan om de iMac, Mac mini en 13 inch MacBook, met vier of acht 64-bit quadcore processors van ARM. Een opmerkelijke zet, aangezien Apple sinds 2005/2006 trouw is aan de Intel x86-architectuur. In iOS-apparaten wordt al wel gebruik gemaakt van ARM.

De laptops van Apple zouden ook een ander keyboard met een grote uitgevoerde Magic Trackpad krijgen. Deze hardware, samen met de ARM-onderdelen, zou al in een vergevorderd stadium zijn, klaar om geïntroduceerd te worden. Maar Apple schijnt nog te twijfelen of ze het plan moeten doorzetten.

Of de introductie van ARM-versies betekent dat Apple afscheid neemt van Intel, is niet duidelijk. Als ARM-chips – die Apple zelf kan maken en daardoor niet meer afhankelijk is van een toeleverancier – de enige optie worden, kun je straks geen Windows meer draaien in Parallels of Bootcamp. Iets dat wel met Intel-architectuur kan, en daarom onder veel gebruikers erg populair is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *