Apple werkt aan verwisselbare lens voor iPhone

Apple patent camera voor iPhone
Apple heeft twee patenten toegewezen gekregen die het gemakkelijker moeten maken om een iPhone te voorzien van en andere lens. Foto’s maak je tegenwoordig immers met je telefoon en niet met een fotocamera.

Het ene patent heeft de naam “Back panel for a portable electronic device with different camera lens options” en het andere patent heet: “Magnetic add-on lenses with alignment ridge”. Zoals de naam al doet vermoeden draait het eerste systeem om een achterkant die je kan vervangen zodat je camera wordt voorzien van een andere lens.

De kans dat Apple dit gaat toepassen acht ik niet zo heel groot. iPhone’s zijn namelijk altijd ‘gesloten’ geweest en het lijkt me sterk dat Apple erop zit te wachten dat mensen zelf hun telefoon (deels) open kunnen maken.

Het andere patent is waarschijnlijk een stuk realistischer. Dit patent draait om opzetstukjes die met behulp van magneten aan je telefoon bevestigd kunnen worden. Deze opzetstukjes zouden ook voorzien kunnen zijn van kleine motortjes om de focus aan te passen en scherp te stellen.

Opzetstukjes voor de camera van de iPhone kennen we al langer, maar als Apple hier zelf werk van gaat maken zal het eindresultaat ongetwijfeld een stuk beter zijn. Zowel de iPhone als het opzetstukje kunnen dan immers beter op elkaar zijn afgestemd. (via: appleinsider.com)

Apple patent voor iPhone camera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *