Apple wijst vinger voor tegenvallende iPhone-verkoop

Ja jongen, dat is niet leuk
Duizend-en-één redenen waarom de iPhone niet goed verkocht wordt.

Apple’s eigen Tim Cook gaat met de billen bloot nadat hij een uitgebreide, toegegeven eerlijke brief stuurt naar alle investeerders. In de brief verklaart Cook dat de geruchten van de afgelopen maanden waar zijn: iPhones worden niet meer zo goed verkocht. Het ligt daarentegen zeker niet aan Apple…

Het miljardenbedrijf uit Cupertino maakte voor het eerst de kwartaalcijfers niet publiekelijk bekend, maar probeert door middel van de brief en een hoop interviews toch transparant te blijven. De rode draad is daarbij duidelijk: iPhones gaan niet meer als zoete broodjes over de toonbank.

En dat vermoeden hadden veel betrokkenen de laatste maanden al. Er werden prijsverlagingen doorgevoerd, de productie van iPhones werd omlaag geschroefd en de productielijnen werden deels verplaatst naar een ander Aziatisch land. Dat alles had volgens Cook simpelweg te maken met een klein landje in dat werelddeel: China.

Het rommelt het afgelopen jaar ontzettend tussen de Verenigde Staten en China en na talloze sancties, nieuwe wetten en moeilijke handelsrelaties moest Apple het afzien in het gigantische tech-land. Ook zou de stagnerende economie het China ervoor zorgen dat mensen minder iPhones kopen. Natuurlijk, laten we het daar vooral op houden en niet op het feit dat de smartphones gewoon veel te duur zijn.

Overigens is Cook wel realistisch over andere ‘fouten’ die alleen aan Apple zelf toegeschreven kunnen worden. Zo maakte het bedrijf het vervangen van accu’s goedkoper waardoor mensen volgens de CEO nog wat langer met hun huidige iPhone doen.

Andere redenen waarom iPhones volgens Cook niet goed verkopen: de smartphonemarkt stagneert, providers werkten minder goed samen met het bedrijf, de productielijnen kunnen de grote vraag niet bijhouden en hey, alle andere takken van Apple doen het juist wel erg goed.

Nog geen reacties

    • @herbert: Mijn Galaxy s5 is echt al duizend keer gevallen, bewijs is het frame dat op een schoothoopauto begint te lijken.
     Het scherm is daarentegen, net als de rest van de telefoon helemaal intact!
     Dat kun je van die handjevol Apple opties niet zeggen.
     (Moet wel toegeven dat de batterij hoognodig aan vervanging toe is. Correctie: *Zelf-vervangbare battery want de achterkant klikt gewoon los. Fijn dat er duizend opties zijn! Voor slechtzienden heb je zelfs nog T9 opties met fysieke buttons etc! Kun je van het Appeltje niet zeggen. Want Apple weet beter dan jij wat jij wilt. En je slikt het want Apple zegt het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *