Apple wijst vinger voor tegenvallende iPhone-verkoop

Auteur: , 18 Reacties
Ja jongen, dat is niet leuk

Duizend-en-één redenen waarom de iPhone niet goed verkocht wordt.

Apple’s eigen Tim Cook gaat met de billen bloot nadat hij een uitgebreide, toegegeven eerlijke brief stuurt naar alle investeerders. In de brief verklaart Cook dat de geruchten van de afgelopen maanden waar zijn: iPhones worden niet meer zo goed verkocht. Het ligt daarentegen zeker niet aan Apple…

Het miljardenbedrijf uit Cupertino maakte voor het eerst de kwartaalcijfers niet publiekelijk bekend, maar probeert door middel van de brief en een hoop interviews toch transparant te blijven. De rode draad is daarbij duidelijk: iPhones gaan niet meer als zoete broodjes over de toonbank.

En dat vermoeden hadden veel betrokkenen de laatste maanden al. Er werden prijsverlagingen doorgevoerd, de productie van iPhones werd omlaag geschroefd en de productielijnen werden deels verplaatst naar een ander Aziatisch land. Dat alles had volgens Cook simpelweg te maken met een klein landje in dat werelddeel: China.

Het rommelt het afgelopen jaar ontzettend tussen de Verenigde Staten en China en na talloze sancties, nieuwe wetten en moeilijke handelsrelaties moest Apple het afzien in het gigantische tech-land. Ook zou de stagnerende economie het China ervoor zorgen dat mensen minder iPhones kopen. Natuurlijk, laten we het daar vooral op houden en niet op het feit dat de smartphones gewoon veel te duur zijn.

Overigens is Cook wel realistisch over andere ‘fouten’ die alleen aan Apple zelf toegeschreven kunnen worden. Zo maakte het bedrijf het vervangen van accu’s goedkoper waardoor mensen volgens de CEO nog wat langer met hun huidige iPhone doen.

Andere redenen waarom iPhones volgens Cook niet goed verkopen: de smartphonemarkt stagneert, providers werkten minder goed samen met het bedrijf, de productielijnen kunnen de grote vraag niet bijhouden en hey, alle andere takken van Apple doen het juist wel erg goed.18 reacties

#fake_news
#schuld_van_samsung
#ik_heb_appple_aandelen_dus_ik_heb_gelijk
@ffw88: Was even bang dat je niet zou reageren…..
@ffw88:

#er_is_natuurlijk_helemaal_geen_handelsoorlog_met_china
@dgh74: Ah, jij doet lekker met het vingertje wijzen mee zie ik. En daarnaast, geef de Chinezen eens ongelijk..
@ffw88: jup en jij blijft zoals gewoonlijk feiten negeren. Ow en in westerse landen zijn de verkopen gewoon gestegen. Records omzetten verwacht in usa en europa waar de iphones ook “te duur” zouden zijn. Maar goed Komen we toch niet uut.
@dgh74: Zit je weer te zwetsen?

Feiten:
Apple verkocht in het tweede kwartaal van dit jaar in West-Europa 6,1 miljoen iPhones (6,8 miljoen een jaar eerder). Een daling van ruim 10% (net als het aandeel van Apple trouwens de afgelopen dagen).
@ffw88: en over welk kwartaal gaat ut nu eigenlijk … zwetser ?
Apple is kwaliteit logisch dat je dan wat langer met je telefoon doet, die android troep vervang je elk jaar.
@herbert: Heb nu ruim twee jaar een Samsung S7 en die gaat nog wel even mee.
Niet alles van Apple is kwaliteit en niet alles met Android is troep.
@bertorelli: zeer zeker niet waar, hier een 2012 5s van apple die nog probleemloos zijn ding doet en met volledige ondersteuning, kun je van die android rommel niet zeggen.
@herbert: Mijn Galaxy s5 is echt al duizend keer gevallen, bewijs is het frame dat op een schoothoopauto begint te lijken.
Het scherm is daarentegen, net als de rest van de telefoon helemaal intact!
Dat kun je van die handjevol Apple opties niet zeggen.
(Moet wel toegeven dat de batterij hoognodig aan vervanging toe is. Correctie: *Zelf-vervangbare battery want de achterkant klikt gewoon los. Fijn dat er duizend opties zijn! Voor slechtzienden heb je zelfs nog T9 opties met fysieke buttons etc! Kun je van het Appeltje niet zeggen. Want Apple weet beter dan jij wat jij wilt. En je slikt het want Apple zegt het.
@lolindir: nee hoor bewezen kwaliteit, heel anders dan die android rommel.
@herbert: Goed argument. Gewoon kopen kopen kopen!
@lolindir: ja idd dat moet je elk jaar weer doen met die android troep, anders doet hij het niet meer.
@dgh74: Ah, jij doet lekker met het vingertje wijzen mee zie ik. En daarnaast, geef de Chinezen eens ongelijk..
@ffw88: wie wijst hier eigenlijk als eerste met het vingertjuh ?
las laats wel een aardige analyse over Apple. Het kwam er op neer dat er weinig innovatief spul meer door Apple wordt gemaakt. Meer trendvolgers dan avant garde.
dat hun volgende toestel maar voorzien wordt van USB C, geheugenkaartslot en onder de 1000 euro en dan zal het wel weer verkopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).