Apple wil autosleutels vervangen door iPhones

Auteur: , 5 Reacties
Apple wil autosleutels vervangen door iPhones

Het bedrijf uit Cupertino dringt steeds verder door in de autowereld. Na de eerste stappen met CarPlay, het infotainmentsysteem dat over vijf jaar in 24 miljoen auto's moet draaien, willen ze met dit idee de autosleutel vervangen.

Cult of Mac ontdekte een patentaanvraag van Apple waarin beschreven wordt hoe auto’s geopend kunnen worden via de iPhone. Apple beschrijft een systeem waarmee de telefoon via bluetooth met een auto gekoppeld wordt, waarna de smartphone als een afstandsbediening fungeert.

Apple wil autosleutels vervangen door iPhones

Niet alleen wil Apple dat de iPhone auto’s kan openen en ontgrendelen, vrijwel ieder elektronische functie moet straks via de iPhone bedient kunnen worden. Het starten van de motor, stoelinstellingen, verlichting, het openen van het zonnedak, etc. Ook kan er met één druk op de knop, eh, scherm een scala aan persoonlijke instellingen ingeladen worden. En dankzij Touch ID heeft Apple meteen een extra veiligheidsfeature voor auto’s: alleen toegang via een vingerafdrukscan. Het patent beschrijft ook hoe de auto alléén functioneert zolang er een verbinding is met het toestel.

De vraag is echter of Apple dit patent ook in de praktijk zal brengen. Het zou een mooie aanvulling op CarPlay zijn, maar tegelijkertijd is de autowereld erg conservatief, en zal je met een érg slim systeem voor de dag moeten komen wil je de fysieke sleutel vervangen door een smartphone die gebukt gaat onder een beperkte accuduur.5 reacties

Batterij leeg….
Handig wel, ik vergeet mijn sleutel namelijk nog al eens :)
(ook uit de auto, laatst 3 dagen in de garage onder ons appartement gestaan met de sleutel in het contact)
Crapple
Ik wil alle sleutels laten vervangen door Azenomeitjes (c). Zo willen we allemaal wel iets. Dit is weer één van de “shotgun” patentjes van Apple. Zo veel mogelijk vage concept patentjes deponeren, zo blijf je de concurrentie altijd een stapje voor of moeten ze je zelfs betalen.
ga weg hoor. Waar is die heerlijke ‘ECHTE’ draaisleutel gebleven. Man man man

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).