Apple wil dat muzieklabels stoppen met gratis Spotify

Tim Cook en Dr. Dre na de overname van Beats
Apple is op z’n zachtst gezegd niet zo vriendelijk voor zijn concurrenten. Of het nu gaat om Samsung, Pebble of Google: als je in de weg zit, dan heb je een probleem.

Daar zou ook Spotify weleens mee te maken kunnen krijgen, want Apple staat op het punt om een eigen muziekdienst te lanceren. Het Amerikaanse Department of Justice bekijkt op dit moment al of Apple niet een beetje te ver gaat in zijn onderhandelingen met de muzieklabels, want de techgigant zou erop uit zijn om de gratis variant van Spotify te laten schrappen. Hoe? Door flinke druk uit te oefenen op de labels, die op hun beurt weer om de tafel moeten voor een goed gesprek met Spotify.

Dat blijkt uit de informatie van bronnen van The Verge. Apple zou bijvoorbeeld ook Universal Music Group hebben gevraagd om de licentie van YouTube niet te verlengen en wilde daarvoor net zoveel betalen als de videowebsite. Als Apple erin slaagt om veel muziek van YouTube te krijgen én de gratis versie van Spotify kan slopen, dan zou dat er mogelijk voor zorgen dat meer gebruikers straks kiezen voor de muziekdienst van Apple en Beats.

Nog geen reacties

  1. classic apple, kan je niet van je concurrent winnen? Dan oeffen je er net zo veel druk op uit totdat ze door de knieen gaan omdat je toch wel meer geld hebt. Trieste gang van zaken en precies de reden waarom ik een hekel heb aan het bedrijf.

    • @MrSkyline: Grappig dat in de 90s Microsoft was die op deze manier een ‘monopolie’ op de PC markt afdwong. Na lang knokken was Apple er niet alleen bovenop, maar nu zijn ze op vele vlakken de grootste, en doen ze wat Microsoft in de 90s verweten werd.

      De geschiedenis herhaalt zich niet, maar het rijmt wel.

      • @sacha: En daarom bestaat er ook Linux. Maargoed, ongeacht wie het doet, het is een smerige manier van zaken doen en het is jammer dat er nog altijd zo veel mensen als schapen dit soort bedrijven blijven volgen.

  2. Logisch toch dat ze de keuze voor de consument kleiner proberen te maken? Ik bedoel hoe moeten ze anders de eindjes aan elkaar knopen met de miniscule marges die ze hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *