Apple wil een auto op basis van de BMW i3

Auteur: , 3 Reacties
Apple wil een auto op basis van de BMW i3

BMW's lichtgewicht carrosserie heeft de interesse gewekt van Apple.

Een auto vanuit het niets ontwikkelen is een verschrikkelijk dure onderneming. Met ruim 200 miljard dollar in kas zou dat voor Apple geen probleem moeten zijn, maar voor de geruchtmakende iCar, die ze naar verluidt in 2020 willen introduceren, wijken ze toch uit naar een bestaand platform.

Volgens het Duitse Manager Magazine heeft Apple eind vorig jaar onderhandelingen gevoerd met BMW. CEO Tim Cook zou een bezoek hebben gebracht aan een productieafdeling van BMW. Reden van de meeting zou Apple’s interesse in de BMW i3 zijn, de elektrische auto met een actieradius van 160 km.

De techgigant uit Cupertino zou met name belangstelling hebben gehad in de carrosserie van de BMW i3. Deze Life & Drive-bodyconstructie is gemaakt van CFRP (carbon-fibre reinforced plastic), wat enorm scheelt in de kilo’s. Deals zijn er overigens nog niet gesloten. De gesprekken zouden gestaakt zijn, dus het is niet bekend of Apple en BMW definitief met elkaar in zee gaan.

Waar we wel op mogen rekenen is dat Apple zich definitief op de automarkt gaat storten. Het bedrijf is al geruime tijd bezig met het binnenhalen van automotive talent, dat onder de naam Project titan aan de autoplannen sleutelt.3 reacties

Ben echt benieuwd naar het eindresultaat, de BMW i3 vormt een prima basis voor een vooruitstrevende voiture. Apple zijnde kunnen ze natuurlijk niet aankomen met een doorsnee diesel.
En dan alle andere auto fabrikanten aanklagen omdat apple in hun fantasiewereld patent blijken te hebben op het wiel. Maargoed ik weet dat er genoeg idioten op deze planeet rondlopen die maar wat graag een apple auto zouden rijden. BMW is de ideale partner, er is een grote overlapping tussen BMW rijders en apple gebruikers.
@MrSkyline: Daar vrees ik zelf ook voor eigenlijk, hopelijk pakt het ietwat anders uit. Grappig is dat ik vandaag in het Topgear magazine las dat ieder moderne mobiele telefoon op een Iphone lijkt. Niet de eerste keer dat Apple ten onrechte aangehaald wordt in dat blad. Vind het leuk om te lezen maar zo’n blinde uitspraken nemen de lol er helemaal vanaf. Dat abonnement wordt dus niet verlengd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).