Apple wil FBI nu wel helpen bij kraken iPhone moordenaar

Auteur: , Geen reacties
Touch ID

Het is de FBI nog niet gelukt om toegang te krijgen tot de telefoon van Devin Patrick Kelley, de man die zondag 26 mensen vermoordde in een Texaanse kerk.

De FBI maakte dinsdag bekend dat het nog geen gegevens uit de telefoon van de schutter kon halen, omdat het toestel vergrendeld was. Het bleek al snel om een iphone te gaan. “We onderzoeken de telefoon op dit moment”, aldus onderzoeksleider Christopher Combs. “Helaas lukt het op dit moment niet om in die telefoon te komen.”

In een reactie aan Business Insider laat Apple weten dat het meteen contact heeft opgenomen na het zien van de persconferentie. “We hebben hulp aangeboden en aangegeven dat we zullen reageren op hun verzoeken. We werken elke dag samen met autoriteiten. We geven trainingen aan duizenden agenten, zodat ze onze apparaten begrijpen en weten hoe ze informatie op kunnen vragen bij Apple.”

De FBI is mogelijk al aan de late kant als het informatie op de iPhone wil kunnen inzien. De vingerafdrukscanner werkt bijvoorbeeld maar 48 uur. Ontgrendel je een toestel al die tijd niet, dan zul je alsnog de toegangscode moeten invullen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).