Apple wil goedkopere OLED-panelen van Samsung

Apple wil goedkopere OLED-panelen van Samsung
Korting swa!

De iPhone X heeft een OLED-scherm van het Zuid-Koreaanse Samsung Display. Apple is een belangrijke klant van het bedrijf en is verantwoordelijk voor een groot deel van de orders.

Apple weet diens belangrijke positie en vist dan ook naar een korting bij Samsung Display, meldt Digitimes. Nu betaalt Apple 110 dollar voor de panelen. De Amerikanen wensen echter een korting van 10 dollar voor dit jaar volgens het bericht.

De verwachting is dat Apple 100 miljoen OLED-panelen gaat kopen dit jaar. Van die 100 miljoen zijn 25 miljoen bestemd voor de iPhone X. De 75 miljoen resterende panelen zijn voor de volgende generatie iPhone die later dit jaar gepresenteerd zullen worden.

Op dit moment is de iPhone X de enige OLED-iPhone op de markt. De iPhone 8 en de rest van het gamma maakt nog gebruik van de ‘ouderwetse’ LCD-schermen. De nieuwe generaties iPhones zullen ook de overstap gaan maken op het heldere OLED.

Nog geen reacties

  1. Apple is seeking to lower the production cost in order to ramp up sales of OLED-based models
    Ok dus de kosten moeten omlaag om de sales omhoog te krijgen? Op zich prima maar wellicht moet men de prijs van de X dan verlagen? er zit redelijk wat marge op.
    Verder neem ik aan dat men met Samsung al een deal heeft gemaakt op basis van de aantallen die men besteld heeft en zou gaan bestellen. Kan me niet voorstellen dat het nu ineens nieuw is dat men een X aantal schermen nodig heeft en dan maar minder wil betalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *