Apple wil het maken van de perfecte foto makkelijker maken

iphone-foto-telefoon-vergrendeld
iPhone activeert straks automatisch jouw camera zonder ontgrendelen.

Sommige iPhones hebben al een toepassing om de camera te gebruiken zonder dat je de smartphone hoeft te ontgrendelen. Toch moet je nog een paar handelingen verrichten voor je jouw foto kunt maken. Dat kunnen net die paar seconden zijn die je nodig had om het ideale plaatje te schieten waar jij direct de World Press Photo award voor zou winnen. Toch jammer dat je net je camera open stond te swipen.

Als het aan Apple ligt hoeft dit binnenkort niet meer. Vandaag werd namelijk dit door Apple ingediende patent gepubliceerd. Het patent beschrijft een toepassing waarmee de camera van jouw iPhone automatisch wordt geopend als je een foto wilt maken. Ongeacht of het toestel wel of niet vergrendeld is. Dit in combinatie met drie camera’s kan mooie plaatjes geven.

Het ontgrendelen gaat volgens het patent door gebruik te maken van sensoren die nu ook al op jouw telefoon zitten. De accelerometers kunnen namelijk in combinatie met de dieptemeters en kunstmatige intelligentie bepalen of je de camera in een positie houdt die normaal is om te fotograferen en of er iets voor de lens staat dat je zou willen fotograferen. Wanneer de smartphone dat ziet moet met de technologie, waar patent voor aangevraagd is, de camera automatisch ontgrendelen. Zelfs wanneer de telefoon vergrendeld is.

Je kunt dan ook met een vergrendelde telefoon zonder moeite direct een foto maken. Terugkijken gaat alleen niet direct. Voor jouw veiligheid blijven eerder gemaakte foto’s namelijk onzichtbaar als je de foto’s maakt terwijl de camera vergrendeld is. Overigens verdwijnen veel patenten in de prullenbak, dus is het nog niet zeker dat deze mogelijkheid er komt. Veel gebruikers zijn in ieder geval enthousiast, dus wie weet…

Nog geen reacties

  1. Lijkt mij erg handig. Gebeurt toch redelijk vaak dat ik te laat ben om een shot te maken. Soms staar ik ook nog enkele seconden naar een zwart scherm voordat de camera werkt..

  2. Dit kan met een Motorola al jaren. Gewoon 2x op een knopje drukken en je hebt de camera ervoor. Ook de zaklamp aan doen kan door de telefoon even heen en weer te schudden. Heel makkelijk.

    • @bubba: bedankt voor je bijdrage man

      2 x op een knoppie drukken of een telefoon die automatisch door heeft wanneer je een foto wilt maken … zoek de verschillen … tjeez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *