‘Apple wil ook telefoonabonnementen gaan aanbieden’

Is Apple jouw nieuwe provider?
Als je niets hebt met KPN, T-Mobile of Vodafone, maar wel wilt kunnen bellen met je mobiele telefoon, dan kan het zijn dat je binnenkort voor een opvallend alternatief kunt kiezen.

Apple onderzoekt namelijk of het mogelijk is om in de Verenigde Staten en Europa actief te worden als virtuele provider, zo meldt Business Insider. Apple zou de dienst intern zelfs al testen, dus het zou zomaar kunnen dat we binnen niet al te lange tijd meer nieuws krijgen over de MVNO-plannen van het bedrijf.

Apple zou van plan zijn om zijn netwerk anders in te richten dan andere virtuele providers. Je betaalt de rekening (zoals gebruikelijk is) aan Apple, maar kunt ondertussen gebruik maken van meerdere netwerken. De elektronische simkaart van Apple zoekt namelijk automatisch naar het netwerk met het beste bereik. Is dat T-Mobile, dan gebruik je dat netwerk, maar je telefoon switcht net zo makkelijk naar KPN.

Het komt overigens niet helemaal uit de lucht vallen dat Apple werkt aan een MVNO, want het bedrijf vroeg al in 2006 patent aan op technieken die hiermee te maken hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *