Apple wil opnieuw verkoopstop Samsung-telefoons

Apple wil opnieuw verkoopstop Samsung-telefoons
Apple wil aartsrivaal Samsung nog steeds een hak zetten met een importverbod. Een importverbod waar ze zelf onlangs nipt aan wisten te ontkomen.

Het gewenste importverbod is een vervolg op een eerder verbodsverzoek waarbij Apple aan de rechter vroeg een aantal smartphonemodellen van Samsung in de Verenigde Staten te verbieden. Dit verzoek werd door de U.S. district court van tafel geveegd, maar daar ging Apple tegen in beroep. Met succes, zo bleek in november. En Apple heeft besloten de rechtszaak alsnog door te zetten.

De rechtszaak die nu wordt overgedaan gaat over patentschending. Samsung zou gebruik maken van onder meer zoomfunctionaliteiten (tap-to-zoom en pinch-to-zoom) die bij Apple in de patentenla liggen. Het heeft wel betrekking op oude Samsung-toestellen, dus of het enig effect sorteert is nog maar de vraag. Op 30 januari zal een rechter zich opnieuw over de zaak buigen.

Een slide uit de rechtszaak tegen Samsung
slide uit de rechtszaak tegen Samsung

Nog geen reacties

  1. Lame. Wellicht willen de bedenkers van het platte scherm nog even een rechtzaak aanspannen tegen alle televisie, computer, telefoon, tablet en elk-apparaat-wat-er-verder-is-uitgerust-met-een-lcd-of-ander-plat-scherm producent ter wereld omdat ze ook in de vooruitgang hebben meegedaan. Of slaat dat ook nergens op? Nee? Voor je kijken en doorlopen dan Apple.

    • @azenomei: Je denkt dat de uitvinders van LCD techniek niet betaald krijgen voor elk scherm wat er verkocht wordt? Mm oke dan heb je dus nog niet helemaal begrepen hoe het werkt, daar zijn de patenten juist voor.

      In de kosten voor een LCD paneel zit ook een marge voor de patent houder, uiteraard is dit een heel klein bedrag maar met miljoenen/miljarden schermen per jaar is het toch een leuke boterham.

      • @Donstil: De uitvinders van LCD techniek heb ik het nu niet over. Ik heb het over het platte scherm. Eerst werkende systeem, ontwikkeld door een universiteit, volgens mij geen lcd. Niet eens gemaakt door de bedenkers van het platte scherm concept. Als die mensen nu ook iedereen aan gaan klagen zou dat absurd zijn. Volgens mij zag mijn palm-pilot van 10 jaar geleden er ook al uit als een iphone. Plat, icoontjes, apps. Apple is volgens mij een beetje de weg kwijt.

  2. Misschien moet Nokia even Apple aanklagen voor het feit dat Apple er met hun smartphone, in een modern jasje en een Apple-logo, vandoor is gegaan en het als hun eigen verkocht. Misschien moeten ze zich richten op het ontwikkelen van écht innovatieve producten, voor de fanboys wakker worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *