Apple wil selfies gebruiken om iPhone te ontgrendelen

Apple laat je iPhone unlocken door middel van gezichtsherkenningDe volgende generatie iPhones maakt mogelijk geen gebruik meer van de vingerafdrukscanner. Apple heeft namelijk patent aangevraagd op gezichtsherkenning om je smartphone te unlocken.

Het techbedrijf beschrijft in de aanvraag hoe de nieuwe feature gebruikt kan worden. Het enige wat je hoeft te doen is de smartphone voor je gezicht houden en hij wordt automatisch ontgrendeld. Volgens Apple zou dit nog net iets sneller werken dan TouchID of het invullen van je pincode.

Om gezichtsherkenning te activeren zullen gebruikers eerst een selfie moeten maken. Als je je iPhone vervolgens oppakt om te gebruiken, wordt er gekeken of het matcht met je eerder genomen selfie. Daarnaast zou het mogelijk zijn om ook familieleden of vrienden toegang te geven tot je toestel door hun selfie ook te laten autoriseren. Apple zelf heeft nog geen commentaar gegeven op deze nieuwe feature.

2 reacties

  1. En stel dat je je code bent vergeten en je bent zo gevallen dat ge gezicht is verandert? En touch id lijkt mij toch fijner en veiliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *