Apple wil Siri je foto’s laten taggen

iPhone filmrol
Spraakherkenning is de toekomst en als het aan Apple ligt, dan kunnen we in de nabije toekomst onze foto’s van een omschrijving voorzien (lees: taggen) door deze simpelweg in te spreken. Vervolgens moet het dan ook mogelijk zijn om via een spraakcommando gericht naar foto’s te zoeken.

Apple heeft onlangs een patent aangevraagd waarin een techniek beschreven wordt die spraakassistent Siri in staat stelt om foto’s te taggen op basis van een ingesproken omschrijving. Wanneer je een foto’s bijvoorbeeld omschrijft als: “Erwin in zijn natte gele spijkerbroek op het perron van Rotterdam Centraal Station”, dan zal Siri de juiste locatie en contactpersoon aan de foto proberen koppelen, evenals tags voor de bijzondere broek. Siri wordt hierbij waar nodig geholpen door de metadata die standaard al bij een foto wordt vastgelegd (de exif-tags).

Wanneer foto’s op een beetje logische wijze van tags zijn voorzien, wordt het vervolgens mogelijk om spraakgestuurd naar foto’s te zoeken. Bijvoorbeeld door Siri het commando te geven: “Toon alles foto’s van Erwin op het strand in zijn te strakke zwembroek”, om maar iets te roepen. (via: appleinsider)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *