‘Apple wil Ultra HD TV-schermen bij LG kopen’

LG
Nadat bekend werd dat Steve Jobs in zijn biografie had laten optekenen dat hij graag werelddominantie op TV-gebied zou willen bewerkstelligen, vliegen de geruchten over de illustere Apple TV ons om de oren. Doorgaans zijn ze gaap, maar nu worden ze eindelijk wat concreter: Apple zou in gesprek zijn met LG voor ultra HD schermen.

Interessant, want het Koreaanse LG heeft vaker hardware richting Apple gestuurd. Schermen voor iPads en iPhones bijvoorbeeld, dus de connectie tussen de twee bedrijven is er al. Ook vechten ze elkaar de rechtszaal niet uit, iets dat niet van TV-mogul Samsung gezegd kan worden. Kortom, LG lijkt een veelbelovende onderdelenleverancier voor Apple’s TV-plannen.

Digitimes meldt dat Apple gesprekken voert om 55- en 65-inch Ultra HD TV-panelen van LG Display Co Ltd. te kopen. Het bedrijf uit Cupertino zou de technologie momenteel aan het testen zijn. Eerder werd al eens geopperd dat Apple zou werken aan een 60-inch model, maar hé, wat is nou 5 inch op een megascherm.

Wanneer Apple’s iTV op de markt komt? Verwacht ze niet dit jaar. In de eerste helft van 2014 wellicht, maar nogmaals: alles is nog behoorlijk speculatief. Ondertussen menen analisten dat LG’s winst wel eens onder druk zou kunnen komen te staan als ze én schermen voor Apple’s pauperbudgetfoon gaan leveren (minder marge), én 4K-schermen gaan leveren (kleine markt).

Nog geen reacties

  1. Gezien het model dat Apple al jaren voert zullen die dingen wel voor meer dan €30.000 over de toonbank gaan. Ter voorbeeld: Sony’s 84” UHD kost €25.000. Het is totaal niet logisch als Apple in deze niche gaat introduceren. De verkopen liggen al sowieso erg laag voor UHD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *