Apple wil van Touch ID een trackpad maken

Apple Touch ID patent
Toen Apple enkele maanden geleden een vingerafdruksensor lanceerde op de iPhone 5s werd dit door veel mensen vooral gezien als een grappige gimmick, maar niet als iets dat heel nuttig is. Uit een nieuw patent blijkt dat het bedrijf uit Cupertino hele interessante dingen in petto heeft voor deze sensor.

Uit dit recent gepubliceerde patent blijkt dat de sensor ook gebruikt kan worden om je telefoon te bedienen. Door op een bepaalde manier je vinger te bewegen op de sensor kan je bijvoorbeeld scrollen of andere functies oproepen. Iets wat vooral handig is bij telefoons met een groter scherm. Je kan je telefoon dan bedienen met je homebutton en je hoeft niet je vinger te verrekken.

De Touch ID sensor zou ook in staat zijn om te meten hoe lang en hoe hard je erop druk. Op die manier kan deze knop ook gebruikt worden als een soort van joystick/controller voor het spelen van spelletjes. Zoals op onderstaande afbeeldingen uit de patentaanvraag te zien is geeft Apple zelf het voorbeeld van een spelletje waarbij je moet boogschieten.

Een ander idee waar Apple aan werkt is de mogelijkheid dat je hele scherm als vingerafdrukscanner gebruikt kan worden. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde apps beter beveiligd worden. De hele patentaanvraag van 600+ pagina’s is HIER te lezen. (via: unwiredview.com)

Apple Touch ID patent

Apple Touch ID patent

2 reacties

    • @black.wizard: ja idd, maar we weten natuurlijk al langer dan apple verre van innovatief is, kijk maar naar hun O ZO speciale retina scherm…zelfs een veel goedkopere Nexus heeft al een scherper scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *