Apple zal FBI niet helpen iPhone van terrorist te hacken

Tim Cook
Een Amerikaanse rechter oordeelde gisteren dat Apple de FBI moet bijstaan in het hacken van de iPhone van een terrorist. De vrij vertaalde reactie van Tim Cook: Kun je rekenen? Reken er dan maar niet op!

Tim Cook schrijft in een open brief aan zijn klanten dat Apple geen gehoor zal geven aan het besluit van de rechter. Privacy staat bij Apple heel hoog in het vaandel en het opgebouwde vertrouwen is Apple heel veel waard.

De FBI wil graag toegang tot de iPhone van een van de ‘San Bernardino-schutters’ die in december 14 mensen doodschoten in Californië. Het lukt de FBI echter niet om de telefoon te hacken zonder dat deze zichzelf wist na 10 verkeerde pincodes. Vandaar dat de hulp van Apple is ingeroepen om de telefoon te ontgrendelen.

Specifically, the FBI wants us to make a new version of the iPhone operating system, circumventing several important security features, and install it on an iPhone recovered during the investigation. In the wrong hands, this software — which does not exist today — would have the potential to unlock any iPhone in someone’s physical possession.

Tim Cook laat weten dit een zeer gevaarlijke ontwikkeling te vinden, want als de FBI op deze manier een telefoon zou kunnen kraken, dan kunnen criminelen en hackers dat ook en dat moeten we niet willen. Het laatste woord zal er dus nog niet over gesproken zijn…

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *