Apple zet eerste stap originele content met Steven Spielberg

Spielberg zal zijn succesvolle serie nieuw leven in blazen
Apple zou volgens sommigen een miljard dollar in originele content investeren.

Streaminggigant Netflix heeft zowat een monopoly op originele content met shows als House of Cards en The Crown, maar Apple wil ook snoepen van een markt die alsmaar groter lijkt te worden. Bijna twee jaar geleden meldde we al een soortgelijk iets, maar nu lijkt er beweging in de plannen van het miljardenbedrijf te zitten.

The Wall Street Journal meldt dat Steven Spielberg namelijk gekoppeld is aan Apple’s eerste originele show. De iconische regisseur, onder andere bekend door E.T., Saving Private Ryan en Jaws, zal zijn eigen Amazing Stories weer tot leven zien komen. De show, die van 1985 tot 1987 draaide, ontving toentertijd ontzettend veel lof.

Hoewel de show na twee seizoenen werd gecancelled, won het onder andere vijf Emmy’s. Amazing Stories ging over onafhankelijke verhalen die slechts enge, magische en fantastische elementen gemeen hadden. Ook stond de show erom bekend dat gigantische sterren een cameo of kleine rol hadden. Hopelijk wordt die traditie voortgezet.

Overigens is nog niet bekend in hoeverre Spielberg betrokken is bij het project. Met andere woorden, of hij zal gaan regisseren (ik verwacht de eerste twee afleveringen) of dat hij als uitvoeren producent of schrijver meehelpt, is nog niet bekend. Wel weten we al dat Bryan Fuller de showrunner zal zijn, wat in mijn ogen erg goed nieuws is. De Amerikaan was eerder showrunner van de meesterlijke serie Hannibal (aanrader!) en doet op het moment de Star Trek-spinoff Star Trek: Discovery.

Zie jij een magische, horror-serie met showrunner Bryan Fuller en inspirerende regisseur Steven Spielberg zitten? Laat het weten in de comments. Overigens komt Spielberg begin volgend jaar met Ready Player One, een film over technologie en virtual reality in een vreemde toekomst. Check hier de trailer van Spielberg aankomende film. Blijf je voorlopig toch bij Netflix hangen? Hier lees je wat de nieuwe prijzen van Netflix’ abonnementen zijn.

Nog geen reacties

  1. Apple zit op een berg van 250 MILJARD DOLLAR CASH aan geparkeerd geld in het buitenland waar ze geen mee op kunnen. Ik zou zeggen: zet een productiemaatschappij op in Ierland en ga content maken… Binnen een jaar zou je Netflix al kunnen inhalen ‘content-wise’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *