Apple: Zoek mijn AirPod? Nein!

AirPod
De Amerikanen vinden het niet zo leuk als derden met Apple-ideeën aan de haal gaan.

Via de applicaties Zoek mijn iPhone, iPad, Mac en Apple Watch kun je eenvoudig je Apple-product(en) terugvinden. Een ontwikkelaar dacht creatief te zijn door ‘Finder for AirPods’ te lanceren in de App Store. Apple was hier overduidelijk niet blij mee.

De app komt qua functionaliteit niet in de buurt van de echte ‘Find my..’ apps. Zo beschikken de AirPods niet over GPS. Het zoeken gaat door middel van Bluetooth. Om de app te gebruiken moet je iOS-apparaat in verbinding staan met je AirPod. Bovendien kan er geen realtime locatie worden doorgegeven. De app meet het Bluetooth signaal. Hoe dichter je in de buurt komt van je kwijtgeraakte AirPod, hoe sterker het signaal.

Ben je de AirPods kwijtgeraakt in een trein of ergens onderweg dan ben je deze dus gewoon kwijt. Als je er eentje bent verloren kun je overigens bij Apple terecht om een nieuwe te kopen.

De Amerikaanse techgigant was niet gecharmeerd van de app. Apple heeft de applicatie dan ook inmiddels verwijderd uit de digitale applicatiewinkel. ‘Deze app hoort niet thuis in de App Store’, aldus de techgigant uit Cupertino.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *