‘Applebatterijen gemaakt door kindslaven’

Auteur: , 6 Reacties
Haal het nou voortaan hiervandaan

En ook Samsung, Microsoft, Daimler en Volkswagen zijn niet helemaal schoon volgens Amnesty International.

Kinderen in Congo vertelden Amnesty dat ze twaalf uur per dag moesten werken in de kobaltmijnen voor maar $1 à $2 per dag. Het kobalt dat er opgegraven wordt wordt opgekocht door tussenhandelaars en komt uiteindelijk terecht bij de Chinese batterijenfabrikanten van Apple, Samsung, Daimler Volkswagen en anderen.

De zestien bedrijven die de batterijen uiteindelijk kopen werden natuurlijk door Amnesty aangesproken. Een gaf toe batterijen te kopen bij de betrokken Chinese bedrijven, vier wisten het niet zeker, zes beloofden te onderzoeken wat er aan de hand was en vijf ontkenden gewoon batterijen bij die bedrijven te kopen.

Doordat de kobaltmarkt niet is gereguleerd kan de handel erin ongestoord doorgaan en controleert niemand de omstandigheden in de mijnen. Apple is een van de bedrijven die zegt te onderzoeken of het gebruikmaakt van grondstoffen die door slavernij of kinderarbeid. Het bedrijf wil namelijk dat er geen kinderen meewerken aan de productie van hun spullen.

Toch weer een reden om eens te gaan kijken naar die FairPhone 2. Dat bedrijf probeert in ieder geval alles te doen om geen ‘oneerlijke’ grondstoffen te gebruiken in zijn telefoons.6 reacties

Daarom Apple, Blackberry of Fairphone.
@martinus: Kan je lezen? Ook Apple maakt gebruik van batterijen afkomstig uit kinderarbeid.
Ik geloof niet dat de Fairphone zo fair is als dat ze zeggen. Leuk als marketing gepraat maar volgens mij een broodje aap verhaal.
Bekijk het van de andere kant , ze kunnen wel weer eten/leven, daarbij is het een eigen binnenlandse aangelegenheid waar wij niets mee van doen hebben.
@bofkont: Stelletje bofkontjes, is het niet? Dude.
@falcon: yup helemaal anders hadden ze die 1/2 euro niet om te eten, oh wacht is niet nodig volgens jou of wel ??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).