Apple’s 7de generatie iPad wordt een budgetmodel…

volgende-ipad-budgetmodel-7de-generatie
Of de gebruikers dat moeten waarderen is de vraag.

Dat Apple dit jaar ook met een nieuwe versie van de iPad komt is al even bekend. In Azië proberen veel nieuwsmedia de toekomstige ontwikkelingen te achterhalen door het nieuws van toeleveranciers te checken. Ook voor de komende iPad is dit gelukt. Het blijkt dat Apple iets wil doen aan de gedachte dat zij de hoofdprijs vraagt voor veel zaken. De 7de generatie iPad wordt dan ook een budget-model.

Dit klinkt wellicht aantrekkelijk, maar roept wel vragen op nu de 6de generatie vorig jaar pas is gelanceerd. Het blijkt namelijk op basis van de bronnen dat een hoop bestaande technologieën terugkomen. Zo blijft men gebruik maken van Touch-ID, terwijl de iPad Pro, die overigens ook niet perfect is, al gebruik maakt van gezichtsherkenning. Prettig is dat ook de 3,5 mm Jack-aansluiting niet wordt vervangen. Deze aansluiting maakt het mogelijk om allerlei accessoires, zoals bijvoorbeeld speakers, met de iPad te verbinden. Apple verwijdert de mogelijkheid bij steeds meer van haar producten, maar de 7de generatie iPad ontsnapt hier klaarblijkelijk aan.

Over twee dingen heeft men nog geen duidelijkheid. Zo weet men nog niet of Apple zal kiezen voor Lightning charging of USB-C-poort. Daarnaaast gaan er onbevestigde geruchten dat het beeldscherm geen 9,7″ maar 10″ zou worden. Dit zou betekenen dat het ontwerp van de iPad veranderd moet worden. of dit voor een dergelijk kleine aanpassing past bij de gedachte achter een budgetuitvoering is de vraag.

Nu kan het niet anders dan dat er ook nieuwe toepassingen en technieken zullen komen. Het is anders niet zinvol om na de 6de generatie al zo snel met de 7de generatie te komen. We zijn dan ook benieuwd wat de onthulling, die wellicht al binnen een paar weken plaats vindt, ons brengt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *