Apple’s App Store vernedert Google Play Store

Google Play vs App Store
Ondanks de sterke groei van Android (1,5 miljoen activaties per dag) blijft het lastig om mensen te laten betalen voor apps. Apple doet het wat dat betreft een stuk beter.

In de eerste 3 maanden van 2013 was de totale omzet van app stores zo’n $2,2 miljard. Het leeuwendeel daarvan was afkomstig uit de App Store van Apple, namelijk zo’n $1,48 miljard. De omzet van de Google Play Store was slechts 18% van de totale omzet ($396 miljoen). Volgens informatie van App Annie bedroeg de omzet van Google Play Store echter $562,4 miljoen.

Het is wel zo dat de omzet van de Google Play Store veel harder stijgt dan die van de App Store. Ten opzicht van Q4 2012 steeg de omzet in Q1 2013 bij Google met zo’n 90% terwijl de stijging bij Apple bleef steken op 25%.

Qua hoeveelheid apps zitten Google Play en de App Store inmiddels redelijk op hetzelfde niveau. Als we kijken naar downloads dan zit Google op 90% van de hoeveelheid downloads bij Apple, met als groot verschil dat het bij Apple meer betaalde apps zijn.

Volgens analisten duurt het nog zeker tot 2016 voordat Google meer omzet gaat halen uit apps dan Apple. (via: reuters.com)

Nog geen reacties

 1. Apple gebruikers vinden het normaal om overal de hoofdprijs voor te betalen.

  Voor mijn apps wil ik best betalen, als ze goed zijn en ik ze gebruik. Maar eigenlijk zijn vrijwel alle goede apps die ik gebruik gratis. Games zijn vaak wel betaald en die gebruik ik nauwelijks.

   • @aallex: Ik ook, maar ik maak dan ook niemand belachelijk het is gewoon een feit. Je weet dat als je een Apple koopt, je verplicht om sommige zaken te gebruiken en voor accessoires te veel te betaald en dat de aanschafprijs te hoog is voor het geleverde. Hetzelfde geld voor heel veel andere merken natuurlijk 🙂

    p.s. ik raad genoeg mensen een iphone of ipad aan omdat ze gewoon prima werken en gebruikersvriendelijker zijn.

    • @tomleeuw: Nou je zegt het op zo’n minachtende manier. Wat is de nieuwprijs tegenwoordig van Iphone 5 en samsung S3? zal hooguit €100 veschillen. en de iphone 5 is dan €700 geloof ik. De nieuwe HTC One gaat iets soortgelijks kosten. En wat te denken van de Samsung S4. Het maakt dan toch geen donder uit of je €100 meer of minder betaalt?
     Je gaat toch ook geen mensen veroordelen omdat ze iets meer betalen voor een mercedes dan voor een volkswagen.

     • @aallex: o.k. misschien was het een beetje een te snelle reactie van mij, en kwam het er een beetje ongenuanceerd uit.
      Toch blijf ik er bij dat het gemiddelde koperspubliek anders is, er zijn gewoon barstens veel mensen die een iphone kopen omdat het een apple is, ook providers maken daar misbruik van door in veel gevallen minder korting te geven op de iphone of hogere aboprijzen te berekenen.

 2. ik heb geen problemen om te betalen voor een fatsoenlijke app die je vaak gaat gebruiken. Daarbij is een gemiddeld bedrag van onder 1 euro toch niks.. Maar ook apps als Navigon op mijn iPhone vind ik super handig, daar ben ik dan ook bereid voor te betalen.

 3. apps zoals whatsapp zijn bij Android gratis maar bij Apple dan weer niet…en zo heb je dat bij verschillende apps, als ze genoeg verdienen aan de app store verkopen, doen ze het goedkoper of gratis te downloaden in de google play

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *