Apple’s beste kwartaal ooit: 74,5 miljoen verkochte iPhones

Auteur: , Geen reacties
iPhone 6

De verwachtingen zijn uitgekomen. Apple heeft over de maanden oktober, november en december (FQ1) uitstekende cijfers geboekt. Het was het beste kwartaal ooit in de geschiedenis van het bedrijf. Deze producten waren daar verantwoordelijk voor.

FQ1 is traditioneel het beste kwartaal voor Apple, vanwege de hoge verkoop tijdens de feestdagen maar dit keer sloeg het alles. Er werd een omzet geboekt van 74,6 miljard dollar, met een bijbehorende winst van 18,04 miljard dollar. Een stijging van 38 procent ten opzichte van een kwartaal eerder.

Dankzij de release van de grotere iPhone 6 en 6 Plus heeft Apple meer telefoontjes dan ooit weggezet. Er werden 74,5 miljoen iPhone verkocht. Een jaar eerder waren dat er nog 51 miljoen. Ook de Mac ging als een tierelier: 5,52 miljoen versus 4,84 miljoen Macs in dezelfde periode vorig jaar. Een stijging van ruim 14 procent.

Wie wil er nog een iPad?

In dezelfde periode vorig jaar verkocht Apple nog 26 miljoen iPads (wat toen al een daling was), dat is nu verder gedaald naar 21,3 miljoen exemplaren. Waarmee Apple de trend volgt van de afnemende vraag in de tabletmarkt. De nieuwe iPad mini 3 en iPad Air 2 hebben het tij dus niet kunnen keren. Cijfers van de Apple TV en de iPod werden niet afzonderlijk gepresenteerd, maar weggezet onder de noemer ‘other products’. De omzet in die categorie ging overignes met 5 procent omlaag.

Ook liet Tim Cook, CEO van Apple, tijdens een conference call weten dat de Apple Watch in april in de verkoop gaat. Wel is het nog de vraag of Nederland dan meteen bij de eerste landen zit waar de polsgadget geïntroduceerd word. Bij nieuwe iPhones is dat doorgaans niet het geval.

Apple Watch: zeven dingen die je nog niet wist



Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).