Apple-topman valt Samsung aan op Twitter

Auteur: , 11 Reacties
Phil Schiller met een iPad Mini

En dat is niet zo netjes. Maar hij had wel een goed punt; Samsung speelt vals in het benchmark-spelletje op het schoolplein der smartphones.

Ah executives van grote bedrijven, het zijn af en toe net kinderen. En als je er dan achter komt dat een van je klasgenootjes (dat ene kind dat je altijd loopt te treiteren) vals heeft gespeeld met een van zijn knutselwerkjes dan mag je dat best door de klas roepen, vindt Phil Schiller, marketingchef van Apple. Samsung heeft namelijk een speciale modus gemaakt in dat knutselwerkje zodat als de juffen en meesters populaire benchmark apps er naar kijken hij altijd een hoger cijfer zal halen.

In de nieuwe Samsung Galaxy Note 3 zit een stukje code wat ervoor zorgt dat als een benchmark app gedraaid wordt de CPU nooit in sluimerstand zal gaan en alle kernen op max zal aanspreken, zo meldt ArsTechnica. Hierdoor zou deze app dus beter draaien (en de score dus hoger zijn) dan bij normaal gebruik. Schiller is hier achter gekomen, en klom in de Twitter-pen.

Het is inderdaad een dubieuze manoeuvre. Aan de ene kant zorgt het er voor dat de telefoon simpelweg zijn maximale potentieel benut, er wordt niets gedaan wat de telefoon ook niet op een ander moment zou kunnen. Aan de andere kant is het natuurlijk wel het beïnvloeden van testresultaten. En Phil Schiller wil het even haarfijn duidelijk maken aan ons dat hij het hier niet mee eens is. Overigens is dit niet de eerste keer dat Samsung dit foefje uithaalt. De Galaxy S4 had precies hetzelfde stukje code aan boord, maar schijnbaar is Schiller daar wel okay mee.



11 reacties

Eigenlijk alles wat aan smartphone’s op de markt komt is een beetje nageaapt van Apple!
@batman: Ja inderdaad want apple was de eerste met een touchscreen… ohnee, apple was de eerste met 3G… oh nee, apple was de eerste met een telefoon zonder toetsenbord…. ohnee… Apple was de eerste met een byzonder populaire mobiele telefoon….ohnee… Apple was de eerste met de mogelijkheid voor het afspelen van video en audio op een telefoon… ohnee.

Ja het lijkt er inderdaad op dat iedereen apple naaapt… ohnee
@MrSkyline: Haha oke misschien heb ik toch geen gelijk! Maar de Macbooks worden wel nageaapt!
@MrSkyline: nou niet zozeer qua producten zelf, maar veel merken proberen nu ook een product met “premium feeling” op de markt te brengen, nadat Apple met aluminium begon. Al wil dat nog niet helemaal lukken heb ik het idee.
@nicodejong: Ook die vlieger gaat niet op. HTC is al jaren Koning Alu telefoon. HTC profileert zich ook als premium telefoon maker. Of ze dat geweest zijn en of dat nog steeds is.. is discutabel.
@Laue: *kuch* Zwaar discutabel.
@Laue: De One komt aardig in de buurt ja, al komt me dat ontwerp ook wel aardig bekend voor..
@nicodejong: Veel eerder al. De touch cruise had al alu elementen, HD2, desire HD, etc

toestellen van ver voor de alu iphone lancering.
@MrSkyline: Apple was de eerste die al deze dingen op een bijzonder doordachte manier in één apparaat stopte.
@SCscreamGT2: Neehoor, voordat de iphone uitkwam had je al lang telefoons waarop je filmpje kan bekijken muziek kon beluisteren, leuke foto’s mee kon maken etc. Apple heeft het alleen in een mooi jasje gestoken een mooi marketing verhaal opgehangen en hele campagne er tegen aan gegooid waardoor mensen denken dat zij de eerste waren en alle ander merken en dingen vergeten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).