Apple-topman valt Samsung aan op Twitter

Phil Schiller met een iPad Mini
En dat is niet zo netjes. Maar hij had wel een goed punt; Samsung speelt vals in het benchmark-spelletje op het schoolplein der smartphones.

Ah executives van grote bedrijven, het zijn af en toe net kinderen. En als je er dan achter komt dat een van je klasgenootjes (dat ene kind dat je altijd loopt te treiteren) vals heeft gespeeld met een van zijn knutselwerkjes dan mag je dat best door de klas roepen, vindt Phil Schiller, marketingchef van Apple. Samsung heeft namelijk een speciale modus gemaakt in dat knutselwerkje zodat als de juffen en meesters populaire benchmark apps er naar kijken hij altijd een hoger cijfer zal halen.

In de nieuwe Samsung Galaxy Note 3 zit een stukje code wat ervoor zorgt dat als een benchmark app gedraaid wordt de CPU nooit in sluimerstand zal gaan en alle kernen op max zal aanspreken, zo meldt ArsTechnica. Hierdoor zou deze app dus beter draaien (en de score dus hoger zijn) dan bij normaal gebruik. Schiller is hier achter gekomen, en klom in de Twitter-pen.

Het is inderdaad een dubieuze manoeuvre. Aan de ene kant zorgt het er voor dat de telefoon simpelweg zijn maximale potentieel benut, er wordt niets gedaan wat de telefoon ook niet op een ander moment zou kunnen. Aan de andere kant is het natuurlijk wel het beïnvloeden van testresultaten. En Phil Schiller wil het even haarfijn duidelijk maken aan ons dat hij het hier niet mee eens is. Overigens is dit niet de eerste keer dat Samsung dit foefje uithaalt. De Galaxy S4 had precies hetzelfde stukje code aan boord, maar schijnbaar is Schiller daar wel okay mee.

11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *