Apple’s Siri kan een stuk sneller

Siri
Siri is de spraakgestuurde assistent die Apple op de iPhone 4S introduceerde. Behalve dat ze nog steeds geen woord Nederlands begrijpt, is Siri ook niet echt vlot.

Op het moment dat je Siri iets vraagt, wordt het geluidsfragment van je vraag geüpload naar een server van Apple. Daar wordt de vraag verwerkt en geprobeerd om een zinnig antwoord te produceren. De snelheid waarmee je antwoord krijgt op je vragen is dus mede afhankelijk van je internetverbinding.

In de bètaversie van iOS 7 zijn onlangs stukjes broncode gevonden die wijzen op functionaliteit voor lokale spraakherkenning. Dat wil zeggen dat de feitelijke spraakherkenning op het toestel zelf plaatsvindt in plaats van op een server van Apple.

Wanneer Siri de vraag als tekst naar de server kan sturen in plaats van een geluidsfragment, kan dit een serieuze snelheidswinst opleveren. Het is echter wel zo dat spraakherkenning een relatief CPU intensief proces is, maar dit hoeft geen probleem te zijn aangezien nieuwe processoren doorgaans sneller en zuiniger worden.

Wellicht zien we lokale spraakherkenning en/of een snellere Siri op de nieuwe iPhone 5S die later dit jaar zal verschijnen. Maar zo snel als in onderstaande commercials, zou ik niet op rekenen.

[gv data=”L-YF4wY5KTM”][/gv]

[gv data=”BXDTFqnE3gA”][/gv]

[gv data=”hyQwZeCTSlI”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *