Aquaman domineert alle andere DC-films

Jason doet het goed!
Inclusief The Dark Knight-trilogie.

Recentelijk schreef ik al over mijn pure verbazing dat Black Panther misschien Oscar-geschiedenis gaat schrijven maar het is nog niet voorbij met de gekke superheldenverhalen. Aquaman heeft namelijk een gigantische portie geld binnengeharkt en verslaat daarmee alle andere DC-films die ooit zijn uitgekomen. Ja, echt.

Laten we eerlijk wezen, de spin-off Aquaman (die ook al te zien was in Justice League) was geen geweldige film. Hij was vermakelijk en hier en daar best cool, maar verre van een kwalitatief goede film. Dat is tegenstelling tot Christopher Nolan’s meesterlijke Batman-trilogie. The Dark Knight leverde Heath Ledger’s Joker een postume Oscar op en is naast dat iconische personage naar mijn mening ook een van de beste films aller tijden, superheldenthema of niet.

En toch verdient DC comics met Aquaman meer dan met The Dark Knight of de andere films uit de trilogie. Wereldwijd haalde de film over de superheld onder water $1,09 miljard dollar binnen. Dat is een schamele 5 miljoen meer dan The Dark Knight na de release in 2008 wereldwijd ophaalde.

Toch hoeven ze bij DC niet per se de duurste champagne te ontkurken, want Aquaman is in het grote geheel slechts de op zes na best verdienende superheldenfilm aller tijden. Uiteraard spant Marvel de kroon met (in die volgorde) Captain America: Civil War, Iron Man 3, Black Panther, Age of Ultron, Avengers en op de top Infinity War. Die laatste haalde bijvoorbeeld ruim 2 keer zoveel op dan Aquaman.

Foto @Warner Bros.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *