Architecten ontwerpen wolkenkrabbers zonder schaduw

Auteur: , 6 Reacties
Torens-zonder-schaduw

Deze twee unieke torens staan exact op elkaar afgesteld, zodat ze geen schaduw meer hebben.

Architectenbureau NBBJ had schoon genoeg van wolkenkrabbers die een schaduw werpen over de straten van grote steden. Een zonnige dat gaat op die manier verloren, en dat is zonde. Hoog tijd dus om met een oplossing te komen, en dat is gelukt met deze twee torens, zo schrijft de Volkskrant.

Door de wolkenkrabbers exact op elkaar af te stellen, wordt het zonlicht de hele dag door tussen de twee gebouwen weerkaatst, zodat er geen schaduw ontstaat. Voorlopig zitten de No Shadow Towers nog in de conceptfase, maar het concept is veelbelovend.

Torens-Zonder-Schaduw

Weerkaatsen zonder te bundelen
Hoewel de twee torens het zonlicht weerkaatsen, wordt het licht niet gebundeld tot een gloeiendhete straal, die anders voor problemen kon zorgen. Door het zonlicht precies te weerkaatsen naar de schaduwplaats van de andere toren, wordt op die manier 60 procent van elkaars schaduw weggehaald.

Bekijk in onderstaande video hoe het concept van de No Shadow Towers uitgewerkt moet worden. Werkt de video niet? Probeer het dan via deze link.6 reacties

gelukkig telt londen zoveel zonnige dagen
Er is dus maar 1 toren die schaduw “loos” is, de 2de toren werpt alsnog een flinke schaduw.
Net als de Walkie-talkie wolkenkrabber, ook in London. ik blijf uit de buurt.
Lekker. In London heb je dat gebogen gebouw dat de zon op een bepaalde plek op de straat ernaast focussed. Het is op die plek zo frigg’n heet dat sommige plastics smelten. Ik heb daar een auto gezien waarvan de kap van de buitenspiegel was vervormd. Je kon die spiegelkap niet aanraken zo bloedheet.
Gaat dit projekt proberen dat te toppen ofzo? Mensen laten smelten…
@fijnkonijn: Idd, daar stond een Jag XJ te smelten aan de overkant van de straat. Ergens te vinden op AB, maar te lui om het te zoeken…
@fijnkonijn: die zelfde dus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).