Ares: deze drone bestuur je met je tekeningen

Ares: drone besturen met je iPad of iPhone
Als je een héél klein beetje tekentalent hebt, dan kun je voortaan ook een drone besturen.

De Ares heeft namelijk geen ingewikkelde controller, maar is volledig te bedienen met je smartphone of tablet. Het principe is simpel: je opent de app, lanceert de Ares en tekent op een kaart welke route je de drone wilt laten vliegen. Heb je er genoeg van, dan laat je de Ares landen en zorgt de app ervoor dat je foto’s en video’s automatisch opgeslagen worden op je iOS-apparaat.

Er is nogal eens wat te doen over de veiligheid van drones. Met de Ares hoef je je daar geen zorgen over te maken, want in de app zie je meteen waar je absoluut niet mag vliegen. Teken je toch een route door een no-fly zone, dan krijg je meteen een waarschuwing. De app houdt je daarnaast op de hoogte van het weer, zodat je weet of het niet te hard waait en of het droog blijft.

De Ares is verkrijgbaar vanaf 699 dollar, maar dan moet je er nog wel zelf een GoPro bij kopen. De Ares HD kost je via Kickstarter 899 dollar, maar dan kun je wel gebruik maken van een ingebouwde Full HD-camera en het draadloos versturen van je opnames. De Ares 4K is het absolute topmodel en filmt zoals zijn naam al doet vermoeden in 4K-resolutie. Dit model kost je voorlopig 1199 dollar, maar krijgt straks een verkoopprijs van zo’n 1799 dollar.

[gv data=”raMx2-EvTEg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *