Armin van Buuren cancelt ruimtereis na crash

Armin van Buuren cancelt ruimtereis na crash
Geen suborbitale vlucht meer voor de Leidse DJ.

Armin van Buuren heeft geen zin meer om de ruimte in te gaan, nadat Spaceship Two van Virgin Galactic in de lucht explodeerde. Armin zou een reis maken met het Nederlandse XCOR en vanuit CuraƧao een vlucht van drie kwartier maken. Door de onheil bij Virgin houdt hij het echter voor gezien. In de Telegraaf zegt hij:

“Ik zie het niet meer gebeuren. Zeker nu ik thuis twee kleintjes heb. Ze mogen mij wel de lucht inschieten, maar ik denk dat het voor hen niet zo leuk zou zijn om het zonder vader te moeten stellen”

Spaceshop Two explodeerde vorige week tijdens een testvlucht. De precieze oorzaak voor het ongeval is nog niet bekend, maar volgens het bedrijf was er sprake van “een ernstige anomalie”. Bij de crash in de Mojave-woestijn kwam de piloot om het leven, zijn collega raakte zwaargewond. Richard Branson, de ondernemer achter Virgin Galactic, zei eerder “geschokt en droevig” te zijn over het dodelijke ongeval. Maar tegelijk beklemtoonde hij zijn plannen om toeristen de ruimte in te sturen, niet te zullen stopzetten. Iets dat in het geval van Armin niet meer gaat lukken.

De restanten van Spaceship Two
De restanten van Spaceship Two

Honderden mensen hebben al gelapt voor de suborbitale vlucht aan boord van SpaceShip Two, dat twee piloten en zes passagiers kan vervoeren. Er zou al zo’n 70 miljoen dollar zijn ingezameld, maar het aantal reserveringen zou wel eens snel terug kunnen lopen als gevolg van de crash.

[lg_folder folder=”0_Divers/Virgin_SS2/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. “Ze mogen mij wel de lucht inschieten, maar ik denk dat het voor hen niet zo leuk zou zijn om het zonder vader te moeten stellen”

    Je kids redden zich vast wel drie kwartier zonder je, Armin!
    Oh, bedoel je dat je bang bent om ook te crashen met dat schip? Zeg dat dan gewoon..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *