Arrestaties na illegaal streamen voetbalwedstrijden

Voetbal
Het streamen van auteursrechtelijke content kan je duur komen te staan.

Wellicht is het een herkenbaar verhaal. Je wil een bepaalde voetbalwedstrijd (of een andere sport) kijken, maar je hebt via je ouderwetse televisie geen toegang tot het specifieke kanaal. Wellicht omdat je aanbieder de zender niet in het pakket heet, of omdat je simpelweg niet over het juiste abonnement beschikt. Streamers bieden dan uitkomst.

Het online gooien van zo’n stream is echter hartstikke illegaal. Twee Britse mannen in Thailand moesten dit op de harde manier ondervinden. In de hoofdstad Bangkok werden de twee opgepakt vanwege het illegaal aanbieden van voetbalwedstrijden.

De Engelse Premier League had de lokale autoriteiten gewaarschuwd over de praktijken, waarop arrestaties volgden. De verdachten zijn de 39-jarige William Lloyd en de 35-jarige William Robinson. Volgens de aanklacht hebben de twee voor 2,2 miljoen pond aan schade gemaakt. Ook is een derde man opgepakt. De 33-jarige Supatra Raksasat uit Thailand.

De Thaise politie heeft onder andere negen servers, negen computers en drie mobiele telefoons in beslag genomen. De illegale uitzendingen waren te zien via 365sport.tv. (via BBC)

2 reacties

  1. Ach ja, als men met een soort van Netflix voor sport zou komen, dan was het probleem opgelost.
    O wacht, dat bestond al? Maar toen waren het van die ranzige kotsbedrijven als FOX en SKY die besloten dat ze liever hebben dat sommige wedstrijden NIET worden uitgezonden in een bepaald land, ipv wel via een 3e partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *