Ashley Madison slachtoffers nog een keer genaaid

Twee zelfmoorden door Ashley Madison-hack
Veel fans heeft de site voor vreemdgangers waarschijnlijk niet meer.

Twee jaar geleden werd de klantgegevens van vreemdgangerssite Ashley Madison gehackt en op het internet gepubliceerd. Alle 37 miljoen gebruikers waren te vinden met naam, adres en de hoeveelheid geld ze in Ashley hadden gestopt. Hoewel het bedrijf er zelf natuurlijk niet beter op is geworden, zijn de kosten voor enkele gezinnen vele malen erger.

Zo waren er Ashley Madison-leden die zich na de hack van het leven beroofden, hun banen verloren en, vrij normaal, hun huwelijk zagen stranden. En alsof dat nog niet genoeg was voor enkele heilige boontjes, gingen enkele internethelden ook vreemdgangers persoonlijk chanteren.

Gelukkig is Ruby Corp, de eigenaar van Ashley Madison, eindelijk klaar met de hele zaak en wil het 11,8 miljoen dollar uitgeven aan de slachtoffers. Afhankelijk van de gevolgen, kunnen leden tot maximaal 3.500 dollar uitgekeerd krijgen van de website. Volgens de Wall Street Journal zijn er echter 6 miljoen gebruikers die in aanmerking komen voor een vergoeding.

Daarmee komt het schadebedrag gemiddeld op minder dan 2 dollar per slachtoffer te liggen. En dat is toch vrij cru, aangezien mensen soms voor letterlijk tienduizenden dollars in rook op zagen gaan door ontslag, een echtscheiding of andere schade. Aan de andere kant kun je je afvragen in hoeverre je medelijden moet hebben met leden van een vreemdgangerssite.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *