Assassin’s Creed breekt records in Nederland [updated]

Assassin's Creed breekt records in Nederland
De verfilming van de game-serie blijkt een absoluut succes.

Assassin’s Creed is al jaren een begrip in de gamewereld en uiteindelijk is het spel verfilmd. Sinds enkele dagen draait de film in de bioscoop en al gauw blijkt de titel razend populair. Assassin’s Creed wist op de openingsdag meteen een record te pakken. Het was de beste openingsdag voor een film in januari in Nederland ooit. Daarmee verslaat de film titels als Die Another Day, Titanic en The Revenant. Niet de minste films. Op de openingsdag was Assassin’s Creed goed voor een box office van 248.698 euro.

In Nederland is de titel nu al de meest succesvolle gameverfilming ooit. Films als Lara Croft: Tomb Raider (158.615 euro), Warcraft (115.274 euro) en Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (84.437 euro) komen niet eens in de buurt.

Ook de reviews zijn over het algemeen behoorlijk positief. Daarmee lijkt Assassin’s Creed te lukken wat geen andere gameverfilming tot nu toe heeft gedaan: kwaliteit neerzetten. Met de tenenkrommende filmserie Resident Evil, of de film Tekken uit 2010 als voorbeeld. Assassin’s creed draait nu in de bioscoop in 3D & IMAX 3D.

UPDATE: Het succes voor Assassin’s Creed houdt vooralsnog niet op. De film beleefde met een box office van 916.049 euro namelijk ook het beste openingsweekend ooit voor een gameverfilming in Nederland.

Nog geen reacties

  1. Whow dat voelt me als een enorm matige score eigenlijk. Bizar dat dit voor Nederland een record is.

    €248.xxx omzet met een gemiddelde van 12,50 per kaartje is nog geen 20.000 bezoekers. Dat zijn maar 20 uitverkochte zalen.

  2. Vandaag geweest en jah Best wel een toffe film voor iedereen die ooit ac gespeeld heb zeker een aanrader. … heb je nog nooit gespeeld of überhaupt van ac gehoord dan is deze film waarschijnlijk niet voor jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *