Assassin’s Creed: Valhalla ‘gameplay’ trailer faalt hard

De nieuwe Assassin’s Creed: Valhalla trailer van gisteren werd bestempeld als ‘gameplay trailer’. Je hoeft daarentegen geen wetenschapper te zijn om te zien dat daar letterlijk niets van in de trailer te zien was.

Door de onthulling van Assassin’s Creed: Valhalla waren ten minste 200.000 fans ontzettend enthousiast over de aankomende AC-game. Die hype leek doorgetrokken te worden met een presentatie over nieuwe Xbox-games die naar de Series X komen. Daaronder ook Valhalla. Maar hoewel er in de Assassin’s Creed: Valhalla trailer gameplay beloofd werd, kregen we eigenlijk alles behalve dat.

Assassin’s Creed: Valhalla gameplay trailer

De ruim een uur durende presentatie onthulde een dozijn gloednieuwe games en sloot af met de ‘First Look Gameplay Trailer’ voor Valhalla. Ik en de 200.000 liefhebbers van de reveal trailer waren uiteraard niet te dimmen door het enthousiasme. Maar in plaats van gameplay kregen we de onderstaande trailer.

Gameplay is essentieel

Zoals je ziet, letterlijk geen seconde aan gameplay. Als gamers weet je dat een cinematic trailer één ding is. Riot Games doet het perfect met League of Legends. Blizzard pionierde geweldige verhalende trailers voor Starcraft en World of Warcraft. Maar als de trailer van die games ook maar een beetje op de daadwerkelijke gameplay zouden lijken, dan zou iedereen de games wel willen spelen. Ik bedoel, hoe badass zijn WoW trailers en hoe anders is de gameplay loop.

Kortom, Valhalla-fans wilde gameplay zien. We kunnen immers niet wachten tot we te zien krijgen hoe die nieuwe mechanieken precies verwerkt zijn in de game. Wat is de algemene stijl van het spel? Hoe zien de animaties eruit? Is het vechten tof? Die blijven zelfs na de ‘gameplay trailer’ onbeantwoord.

Microsoft biedt excuses aan

Nu blijkt daarentegen dat we ontwikkelaar Ubisoft niet boos kunnen aankijken. Kennelijk zorgde Microsoft voor de ‘clickbait’ trailer voor hun Inside Xbox presentatie. Daarom biedt de Marketing Manager Aaron Greenberg zijn excuses aan op Twitter. Hij stelt: “We hebben duidelijk verkeerde verwachtingen geschept en dat is onze schuld. We waarderen de feedback en kunnen je verzekeren dat we het aannemen en ervan leren als team.”

https://twitter.com/aarongreenberg/status/1258584474155053058

Overigens is niet de ophef niet alleen gericht naar de Assassin’s Creed: Valhalla trailer. De Inside Xbox presentatie beloofde allemaal gameplay, maar dat viel over het algemeen best wel tegen. Sommige games hadden trailer die wel om gameplay draaiden, maar er zaten meerdere cinematics tussen. En omdat we allemaal gespannen afwachten hóe krachtig de krachtige Xbox Series X precies gaat worden, zorgt dit nu voor meer ophef dan je misschien zou verwachten.

Lees ook: Hier wordt de PlayStation 5 verslagen door Xbox Series X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *