Asus lanceert nieuwe PadFone Infinity

PadFone Infinity
In Taiwan heeft Asus, zoals aangekondigd, de nieuwe PadFone Infinity gepresenteerd. Deze zou nu een stuk sneller moeten zijn, maar toch blijven we met de vraag zitten: is een tablet/smartphone-hybride ideaal?

Snellere processor

De PadFone Infinity bestaat in feite uit twee delen: een 5-inch smartphone, en een 10,1-inch tablet waar je hem aan de achterkant in kan schuiven. Nieuw is de Snapdragon 800-processor die de 600-chip komt vervangen. Deze draait niet meer op een kloksnelheid van 1.7GHz, maar is verhoogd naar 2.2GHz. Ook beschikt hij over 2GB LPDDR3 werkgeheugen, dat was LPDDR2. De interne opslagruimte is verlaagd van 64 GB naar 32 of 16 GB, maar nu wel uit te breiden met microSD-kaarten. Iets dat voorheen niet kon bij de PadFone.

Pixels samensmelten

Het Super ips lcd-display is met een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels gelijk gebleven, evenals de 13 megapixel camera. Wel nieuw is de PixelMaster-functionaliteit. Hierbij wordt info uit 13 megapixels in een foto van 3 megapixels gepropt om tot een betere beeldkwaliteit te komen. Het doet een beetje dneken aan de Pureview-technologie van Nokia.

De hardware draait op Android 4.2.2 en komt in het najaar op de markt. Wanneer hij Nederland bereikt is echte nog onbekend. (foto via Engadget)

PadFone Infinity

Nog geen reacties

  1. Persoonlijk lijkt mij dit de oplossing, voor twee dure apparaten in één combinatie te stoppen.
    Je hebt altijd internet, met wifi, of via je sim-kaartprovider en je hebt ook nog altijd alle bestanden enkelvoudig bij de hand, je hoeft niets van het ene, naar het andere apparaat over te zetten, ideaal dus.
    Dat mag best wat kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *