Asus MeMo Pad FHD 10: vanaf 2 september verkrijgbaar

Asus MeMo Pad FHD 10
Opzoek naar een full-HD tablet voor een schappelijke prijs? Asus probeert je te verleiden met de MeMo Pad FHD 10, en laat weten dat ze hem vanaf 2 september in de winkels hebben liggen.

Asus timmert hard aan de weg in tabletland. Na de PadFone en de FonePad (ja, die namen zijn soms wat verwarrend) is er nu ook de Memo Pad met een 10,1 inch scherm. Ze gooien meteen een flinke resolutie 1920 x 1200 pixels op het IPS-scherm, wat ongetwijfeld leidt tot een fraaie videoweergave.

De tablet heeft een dikte van 9,5 mm en weegt 580 gram. Hij beschikt over stereospeakers, die worden aangestuurd door ASUS SonicMaster audiotechnologie en Audio Wizard tuningsoftware, en in de achterkant is een 5-megapixel camera verwerkt. Voor de videobellers is er in de voorkant een 1,2 megapixel exemplaar geplaatst.

Intel inside

De tablet draait op Android 4.2, waarmee je zou verwachten dat er óf een chip van NVIDIA óf van Qualcomm in draait. Nope. Asus kiest steeds vaker voor nieuwe chipsets van Intel. Het gaat in dit geval om de Intel Atom Z2560. 2GB aan RAM, een kloksnelheid van 1.6GHz en twee kernen. Een snelle jongen, want in de diverse benchmarktests komt hij beter uit de bus dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 10.1.

Asus MeMo Pad FHD 10

Asus levert de MeMO Pad FHD 10 met een aantal exclusieve Asus-apps. SuperNote Lite wordt gebruikt voor lezen, typen of het maken van handgeschreven aantekeningen, terwijl ASUS Studio is voorzien van diverse tools voor fotobewerking en hulpprogramma’s voor het beheren van je fotoalbums.

Prijs

De MeMO Pad FHD 10 met 16GB opslagruimte gaat €329 kosten, maar is vooralsnog niet leverbaar in Nederland. De 32GB-versie wel en kost €349. En nee, dat is niet duur voor een full-HD stukje tablet met dit scherm. Vanaf begin september ligt hij exclusief bij alle MediaMarkt en Saturn filialen in Nederland en Vanden Borre in België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *