Asus peperdure gaming bakbeest verslaat alle ‘vijanden’

Beest
Asus windt er geen doekjes om.

Gaming smartphones zijn al een tijdje een ding maar vooralsnog was het altijd een zeer prijzig concept voor een middelmatig toestel. Asus komt met de tweede editie van de Republic of Gaming phone en verwoest daarmee alle potentiële concurrenten. Maar wederom hangt er een behoorlijk prijskaartje aan.

De ROG Phone II is een monsterbak, zelfs vergeleken met alle concurrenten die in het zelfde segment Fortnite-spelers proberen te bedienen (en op de aankomende Call of Duty: Mobile-hype in proberen te spelen). Ik bedoel, leuk en aardig, deze Red Magic 3 en deze mid-range Xiaomi, maar op basis van bruten kracht kunnen ze zich niet meten met de ROG Phone II.

Het toestel van 6,6″ met een 19,5:9-verhouding krijgt een nog beter display dan de voorganger; het AMOLED display krijgt een ververssnelheid van 120Hz, waardoor je dus maximaal 120 frames per seconde kunt verwachten bij games die het ondersteunen. Het betekent in elk geval dat het scherm zich 120 keer per seconde ververst, wat doorgaans een hele soepele ervaring waarborgt.

En over soepele ervaring gesproken, waar de Galaxy S10+ 87 milliseconden vertraging tussen een tik en het reageren van het scherm (touch latency) zou hebben en OnePlus 7 Pro er 85ms over doet, zou deze gaming phone het in 49ms doen.

Wat betreft rekenkracht zal Asus de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 855 Plus mee krijgen. Dat resulteert in een GPU overclock tot 675MHz en een processor core overclocked tot 2.96GHz. Verder krijg je een smartphone met een belachelijke 12GB RAM, een 48-megapixelcamera en 512GB ufs 3.0-flashopslag. Oh, en een monsterbatterij van 6000mAh, volgens Asus goed voor 7 uur PUBG Mobile spelen op 60Hz.

Alsof zo’n monsterbak nog niet genoeg is, gooit Asus er (net als bij de voorganger) een hoop add-ons tegenaan. Denk aan een externe ventilator (zoals de Red Magic 3), een kabel dockingstation, een extra harde case en natuurlijk controllers. Vooral dat laatste aspect is in mijn ogen ontzettend nadelig voor de meeste gamers maar voor Asus blijkbaar een handige manier om extra geld uit mobiele gamers te trekken.

Daar gaan je zuurverdiende centen

Hoe dan ook, het is nog niet bekend wat het toestel gaat kosten, maar verwacht een flink prijskaartje. Zijn voorganger kostte in Nederland €899 en met deze extra over-de-top specs zal dat nog veel meer worden. Overigens moest het toestel na een verloren rechtszaak tegen Phillips uit de schappen gehaald worden. Of de ROG Phone II ook naar de Benelux komt (en blijft) is nog niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *