Asus presenteert lichtste tablet tot nu toe, de MeMo Pad 8

Asus presenteert lichtste tablet tot nu toe, de MeMo Pad 8
Dat beweert in ieder geval Asus baas Jonney Shih in de presentatie van de MeMo 8 tijdens Computex 2014.

We zagen eerder al de Asus Transformer Book V voorbij komen, maar daarnaast heeft Asus nog een hele reeks aan nieuwe producten aangekondigd. Waaronder dus deze opvolger van de MeMo Pad 7. Als besturingssysteem wordt gewerkt met Android 4.4 waar Asus zelf een skin overheen heeft gelegd.

De nieuwe MeMo Pad 8 wordt een 8″ tablet met een Full HD touchscreen scherm. De drijvende kracht achter de tablet wordt de nieuwe Intel Z3580 processor. Deze 64-bit 2.3GHz processor heeft maar liefst vier kernen en wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen. We zullen straks uit twee varianten kunnen kiezen, waaronder een 16GB en een 32GB versie. Beide modellen zullen uitbreidbaar zijn met een micro-sd kaart.

Met zijn 299 gram is het zeker één van de lichtste tablet op de markt. Daarnaast is hij ook nog eens vrij dun met een dikte van 7,5mm. De tablet zal straks in roze, wit en blauw beschikbaar komen. Wanneer ze naar Europa komen is nog niet bekend. De verwachting is dat hij volgende week al in Azië in de winkels ligt voor omgerekend nog geen 150 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *