Asus presenteert ’s werelds eerste gebogen 32-inch monitor

Asus presenteert 's werelds eerste gebogen 32-inch monitor
Na de gebogen televisie en de kromme telefoon is het nu de beurt aan een lichte bolling in het beeldscherm. In de ogen van sommige techfabrikanten mag niets meer recht zijn.

Zowel Samsung als LG presenteerden vorig jaar gebogen OLED-televisies, waarna we niet veel later kennis maakten met de Samsung Galaxy Round en de LG G Flex. Het idee achter de kromming in het scherm is dat het hele schermoppervlak op gelijke kijkafstand van het (ronde) oog komt te staan. Naar een vlak scherm staren betekent dat de afstand naar de hoeken groter is dan de afstand van het midden van de TV.

Asus laat op computerbeurs Computex zien dat ze ook over deze technologie beschikken en presenteert een 32 inch monoitor met een lichte buiging in het scherm. De beeldresolutie komt uit op 2.560 bij 1.440 pixels (quad HD) met een beeldschermverhouding van 16:9. De helderheid bedraagt 250cd/m2.

Asus presenteert 's werelds eerste gebogen 32-inch monitor

Volgens Cnet gaat het om een -erg fraai- prototype en is het nog niet bekend of en wanneer Asus het kromme beeldscherm in productie neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *