ASUS Tinker Board kan 4K video afspelen

En nou hopen dat ie echt zo goed is!
En is misschien wel beter dan de Raspberry Pi…

Het moederbord van de Tinker Board is eigenlijk sterker dan je zou denken. Het is een klein ding, maar toch zit er een hele hoop kracht onder de motorkap.

ASUS heeft zijn concurrent voor de Raspberry Pi maar stilletjes gepresenteerd. Het moederbord is bijna even groot als de Pi, maar de quad-core Rockchip processor heeft de kracht om 4K videos en 24-bit auto af te spelen.

Het kan dus je ideale hardware zijn als je een mini media center aan het bouwen bent.

Verder heeft de Tinker Board nog meer voordelen die je normaal niet ziet op zulke moederborden zoals 2GB aan RAM geheugen (twee keer zoveel als de Raspberry Pi!), gigabit Ethernet en de nieuwste generatie SDIO voor add-on borden.

De hardware is ook nog niet eens zo heel veel meer duurder dan de Raspberry Pi. Je betaalt er namelijk $68 voor.

De grote vraag is alleen welke software erop staat. Net zoals de Raspberry gebruikt de Tinker Board een variant van Debian Linux en ondersteunt het Kodi voor media streaming.

Het enige nadeel is dat ASUS geen grote fanbase of developersteam achter zich heeft staan, dus het is nog maar de vraag of de Tinker Board goed zal verkopen.

Nog geen reacties

  1. Trap er niet in ! De ondersteuning van Rockchip is bijzonder slecht. Zo werkt bijvoorbeeld Kodi niet met rockchip. Openhour heeft zelf wel een speciale Rockchip Kodi build vrijgegeven maar zoals je al kan raden loopt die build versies achter op de normale. Ook mist het allerlei functies als framesync en dergelijke.

    Normaal gesproken geeft een chip fabrikant zelf de juiste ondersteuning voor zijn chipset vrij of in ieder geval gedetaileerde documentatie over de werking van zijn chips. Rockchip weigert beide. Een aantal mensen proberen linux en android ondersteuning wel 100 procent te krijgen, maar het is een lastig en langzaam process gezien dit via trial en error moet. De meeste rockchip projecten hebben dan ook inmiddels alweer de abondened status.

    Koop gewoon een Raspberry Pi3.

  2. Jammer dat de support van Rockchip zo K.U.T. dat je na de aankoop een tamelijk waardeloos ding op tafel hebt liggen.
    Je kan geld ook gewoon in de plee gooien en doorspoelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *