Asus toont nieuwe tablets en Transformer Book

Asus-logo
Op de IFA in Berlijn heeft Asus twee nieuwe tablets aan de wereld voorgesteld, samen met een Transformer book. Een wat-voor-boek?

De Transformer Book is een kruising tussen een tablet en een laptop. Nu Windows 8 steeds meer de touch-kant op ging leek een dusdanige categorie best levensvatbaar. Het is met een Haswell processor en tot 500 GB aan opslag niet verkeerd als laptop, en dan kan je ook het scherm er nog af klikken en deze los als een tablet gebruiken. Met 1,1 kg (inclusief toetsenbord) zal het gewicht in ieder geval je de rug niet breken, maar over de prijs en releasedatum zwijgt Asus in alle toonaarden.

Asus Transformer Book

Tevens introduceert de computerbouwer de MeMOpad 8 en MeMOpad 10. Dit zijn twee tablets van 8 en 10 inch respectievelijk, zoals de naam al suggereert. Beide tablets hebben een 1,6 GHz processor van een nog onbekend type, met 1 GB aan RAM en een 3950 mAh accu. Er zit op beide een 5 megapixel camera achterop, met een 1,2 megapixel camera voor de 8 inch, en een 2 megapixel camera voor de 10 inch voorop. Ze draaien Android 4.2. Ook van deze twee zijn nog geen prijzen bekend, en Asus zegt dat ze het eind van dit jaar beschikbaar moeten zijn.

Asus MeMOpad 10

Ook nieuw van Asus is de Fonepad 7. Dit is een 7 inch giga-telefoon (ongeveer het formaat van een DVD-hoes) die voor 2014 gerefreshed is. Er zit een 1,6 GHz Intel Atom processor in met 1 GB RAM. Uiteraard heeft de telefoon 3G-ontvangst, en draait Android 4.2, die special voor deze telefoon de mogelijkheid heeft om 6 apps tegelijk op het scherm te draaien, hetzelfde idee als de Samsung Note. Er zijn versies met 8 GB tot en met 32 GB verkrijgbaar, en dit kan ten alle tijden worden uitgebreid met een MicroSD-kaart.

Asus Fonepad 7

Al in al best een nette lineup om 2014 mee in te gaan van Asus. Zeker de MeMOpad’s lijken veelbelovende Android midrange-tablets die best wel eens voor wat opschudding in het middensegment kunnen zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *