Asus verzint een laptop/tablet/telefoon-hybride!

Asus Transformer Book V
In Asus’ drang om werkelijk iedere vorm van hybride-producten aan te kunnen bieden, brengen ze vandaag een laptop uit dat kan transformeren naar een tablet, met daarin ruimte voor een smartphone. 3-in-1, zeg maar.

Laptop/tablet/telefoon-combinatie

De Transformer Book V, vandaag aangekondigd om computerbeurs Computex in het Taiwanese Tapei, heeft een afneembaar touchscreen met een schermdiagonaal van 12,5 inch. De laptop/tablet/telefoon-combinatie draait op een Intel-processor en komt met 4GB aan werkgeheugen. In het schermgedeelte is een flashgeheugen van 128GB geplaatst, in het toetsenborddeel wordt dit uitgebreid met een harde schijf van 1TB.

5-inch telefoon

De inschuif-telefoon met 4G-connectiviteit heeft een 5-inch display en beschikt over een 64bit Intel-chip, een SoC die Asus steeds meer zal toepassen in tablets en telefoons. Aan de achterzijde is een 8 megapixel camera geplaatst, de voorzijde beschikt over een 2 megapixel camera.

Als je de tablet los neemt, kun je er Windows 8.1 op draaien. Echter, met de telefoon achterin de tablet geschoven – het lijkt een beetje op de eerdere PadFone-constructies van Asus – is het mogelijk om Android 4.4 te draaien. Het besturingssysteem dat ook op de telefoon is geïnstalleerd.

Daarmee heb je met één aankoop dus eigenlijk vijf producten: een Android-telefoon, een Android-tablet, een Android-laptop, een Windows-laptop en een Windows-tablet. Maar of het ook in de praktijk goed zal werken moeten we afwachten. Het is nog niet bekend wat de Transformer Book V

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *