Asus Zenbook UX301: 2560 x 1440 pixels

Asus Zenbook
Eindelijk…. De ultrabooks met meer resolutie en RAM komen er aan!

Asus heeft een video vrijgegeven van de nieuwe lichtere Zenbook UX301. De laptop heeft een iets ander design dan vorige Zenbooks en uiteraard wat betere specs. Zo wordt er gebruik gemaakt van Gorilla Glass 3 en een Haswell-Core i7 van Intel. Het 13.3-inch WQHD beeldscherm heeft een resolutie van 2560×1440 pixels. Verder is er 802.11ac WiFi en ASUS SonicMaster audio aanwezig (B & O).

Check de video van dat enorm strakke apparaat hieronder, helaas zullen we hiervoor flink in de buidel moeten gaan tasten (2000+ euro).

[gv data=”LkGmgTKVfc8″][/gv]

Nog geen reacties

 1. Het werd tijd…. Zit nu al met een schuin oog naar de Samsung ATIV book te kijken, die qua resolutie prima is, maar net zoals bijna elke andere Ultrabook het met max 4GB stelt. Voor een notebook van die prijs is dat gewoon veel te weinig. Punt.

  Nu nog een mat IPS ipv het touch screen, beetje zakken in prijs, en we hebben een serieuze gegadigde voor een nieuw mobiel apparaat. Dat blauw ziet er ook echt lekker strak uit.

  • @sir_smokalot: Ram doe je toch lekker zelf upgraden. Het is meestal veel goedkoper om een uitgeklede versie te kopen en zelf een ssd/ram te monteren.

   Voor jou eisen is er vast ander leuk spul te vinden maar denk dat je beter voor een ‘normale’ laptop kunt gaan in plaats van een ultrabook.

   Bij ultrabooks geldt nu eenmaal minder voor meer (maar wel een fancy design). De processor die gebruikt wordt is ook weer zo’n ultra low voltage ding wat je eigenlijk helemaal niet wilt hebben (zeker gezien de resolutie die aangestuurd moet worden).

   • @towi1989: Probleem bij de ultrabooks is vaak dat het RAM niet upgradable is. 4 GB is gewoon de max bij veel huidige generaties.

    En ik zit behoorlijk vaak in het vliegtuig met alleen handbagage, ook nog wel eens een stukje trein er bij, en dan is het wel prettig iets lichts mee te hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *