Atari start bizarre crowdfunding voor RollerCoaster Tycoon

Kan werken, RollerCoaster Tycoon op de Switch
Een Bitcoin-achtige investering, of een gigantische scam?

Atari is een van de oudste gamebedrijven ter wereld en introduceerde in 1977 een van de eerste spelcomputers ooit uit. Dat het bedrijf nog steeds in de Wolf of Wall Street-mentaliteit van de jaren ’70 en ’80 zit, blijkt daarentegen uit deze bizarre crowdfundingcampagne van het iconische bedrijf.

Voor de financiering van het klassieke RollerCoaster Tycoon (voor de Nintendo Switch) vraagt de uitgever via StartEngine tussen de $10.000 dollar en de $1,07 miljoen dollar. Naast dit gigantisch abstracte doel zijn vooral de beloningen voor de investeerder ontzettend raar. Het is in elk geval duidelijk dat Atari met deze campagne wil snoepen van de massale gekte rondom cryptovaluta.

Bekijk hier de belachelijke, zelfgenoegzame promotievideo van het crowdfundingproject:
[gv data=”JwfZqomlPsk”][/gv]

Volgens het Amerikaanse bedrijf is het simpel: wie in het project investeert (minimaal $250 dollar) krijgt naar rato van zijn inleg zijn deel van 50 procent van de opbrengst van de game totdat je 120% van je inleg terugverdiend hebt. Vervolgens krijgt de investeerder tot 18 maanden na de release naar rato van zijn inleg een deel van de winst van het project, bestaande uit 25% van de totale opbrengst. 18 maanden, “of eerder, als onze licentie getermineerd wordt en we de game verkopen.”

Atari probeert dus op deze manier investeerders aan te trekken die een goede 20% van hun inleg willen bijverdienen (plus een klein deel van de winst). Op zich geen gekke deal, maar dat de Amerikanen in dit geval niet erg vrijgevig zijn blijkt wel uit de extra beloningen voor investeerders. Als je namelijk ten minste $750 dollar investeert, krijg je maar liefst 25% korting op een kopie van RollerCoaster Tycoon Nintendo Switch. Investeer je een stevige $1.500 dollar, dan krijg je wederom 25% korting op de game plus een gratis kopie van het boek ‘The Art of Atari’. Yup, stevige perks jongens.

Op het moment staat er ruim $14.000 dollar (van 19 investeerders) op de teller met nog 90 dagen te gaan. Ze hebben in elk geval al hun doel van minimaal $10.000 gehaald.

Foto @Atari/StartEngine

2 reacties

    • @lekkaah: Als je als Atari (een gevallen Game producent) zo je projecten moet funden dan ben je wel heel diep gezakt.
      Bovendien, wie zit er nou op zo’n game op een priegelschermpje te wachten ? Terwijl we die game prima kunnen spelen op een tablet die veel meer bied dan de Switch voor deze game.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *