Atlas: de menselijke robot van het Amerikaanse leger

Auteur: , 1 Reactie
Robot Atlas

Deze humanoïde robot van het Amerikaanse leger gaat binnen korte tijd soldaten overbodig maken.

Hij wordt Atlas genoemd en is ontwikkeld door Boston Dynamics voor DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), een instituut van het Amerikaanse ministerie van defensie. De Terminator-robot is 187,9 cm lang, heeft een borstkastdiepte van 55,9 cm en de breedte van zijn schouders is 76,2 cm. Atlas heeft daarnaast alle ledematen die een mens ook heeft: twee handen, armen, benen, voeten en een romp.

Deze ledematen kunnen bewogen worden door de 28 hydraulische metalen gewrichten. En dat lijkt meer dan goed te werken. Zo zien we de robot in het filmpje moeiteloos een trap op stormen, ontwijkt hij obstakels voor hem en blijft hij in evenwicht bij stoten van een 9 kilo bal. Daarnaast bestaat zijn hoofd uit verschillende camera’s en lasers voor afstandsmetingen.

Atlas zal voornamelijk ingezet worden bij rampen en in gevaarlijke gebieden. Op het moment heeft hij nog wel één grote zwakte; Atlas is verbonden met een off-board, elektrische voeding. Maar er wordt door Boston Dynamics hard gewerkt zodat dat niet meer nodig is.1 reactie

de “atlas” Gaan ze nu termen uit Mechwarrior overnemen :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).