Audi en Google werken aan automotive versie van Android

Audi en Google werken aan automotive versie van Android
Google schijnt besturingssysteem Android naar het dashboard van Audi te willen brengen. Werelddominantie enzo.

Het moge inmiddels duidelijk zijn: Silicon Valley neemt de auto-industrie over op softwaregebied. Volgens de Wall Street Journal zullen Google en Audi volgende week op de CES in Las Vegas aankondigen dat ze Android naar de auto zullen brengen in de vorm van een infotainmentsysteem dat naadloos aansluit op telefoons. Apple probeert dit al enige tijd met iOS in the Car en Nokia poogt schermen in auto’s te vullen met HERE Auto. Google kiest blijkbaar voor Audi als partner om stappen te maken in de autowereld.

Apps, apps everywhere

Het doel van het op Android gebaseerde automotive besturingssysteem is om auto’s uit te rusten met diensten zoals navigatie en muziek-apps die overeenkomen met huidige Android-apps, zo stellen twee anonieme bronnen tegen de Amerikaanse krant.

Daarnaast schijnt Audi volgende week meer technieken te demonstreren die autonoom rijden mogelijk maken. Net als vorig jaar. Het is overigens niet vreemd dat Audi de Consumers Electronics Show (CES) uitkiest om dergelijke technieken te demonstreren. Deze beurs heeft inmiddels een eigen auto-afdeling waar ook BMW, Chrysler, Ford, General Motors, Kia, Mazda, Mercedes en Toyota nieuwe technieken zullen demonstreren.

Nog geen reacties

  1. Was te verwachten, er zijn al diverse merken die via een app bepaalde dingen kunnen doen in de auto, zoals deuren op slot, standkachel aan, etc.. Dit is gewoon een volgende (mooie) stap.

  2. Een groot voordeel kan zijn dat door een standaard applicatie platform als Android te gebruiken de ontwikkeling van het infotainment flink goedkoper kan worden. Een 500 euro smartphone kan eigenlijk alles wat een high end navigatiesysteem moet kunnen. Met een groter scherm maar goedkopere minder kleine componenten zou zo’n navigatiesysteem ook niet heel veel meer dan 500 euro hoeven kosten.

  3. Dit bestaat al enkele jaren in de aftermarket: Dynavin maakt dit voor bmw,audi,mercedes… alles waar de dubbel-din kan vervangen worden door een aftermarket apparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *